Naujojo „Nubia“ ambasadorius – pats C. Ronaldo

  • Teksto dydis:

„Nubia N1“ galingas vidutinės klasės „ZTE“ gamintojo stilingo dizaino išmanusis telefonas su puikiais techninės specifikacijos parametrais. Gamintojas šiame įrenginyje įkomponavavo mega talpią 5000 mAh bateriją. Įdomu tai, kad „Nubia“ ambasadoriumi yra pats Cristiano Ronaldo! Tikrai ne kiekvienam išmaniųjų telefonų prekės ženklui tenka tokia garbė.

Nuo šių metų pavasario Varle.lt yra autorizuotas „Nubia“ išmaniųjų telefonų platintojas. Taigi, kas yra „Nubia N1“ ir kaip jis atrodo šiuolaikinių išmaniųjų telefonų fone bei kokias galimybes siūlo?

Dizainas

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, savo išoriniu dizainu „Nubia N1“ kažkiek primena „iPhone“ ir „Meizu“ įrenginius. Tas panašumas tikrai nėra blogai, nes jis parodo teisingą ir šiuolaikišką „ZTE“ kompanijos ergonomikos ir dizaino tendencijų derinimą. Priekinėje įrenginio dalyje yra jutiklinis „Home“ mygtukas, kamera ir garsiakalbis su jutikliais. Ant galinio dangtelio – šiek tiek iš korpuso išsikišanti pagrindinė kamera su blykste, sparčiai veikiantis pirštų atspaudų skaitytuvas ir „Nubia“ logotipą. Beje, pirštų atspaudų skaitytuvas veikia žymiai sparčiau nei konkurentų. Garso reguliavimo ir maitinimo mygtukas yra išdėstyti ant dešinės pusės kraštinės. Iš kairės pusės rasime kombinuotą SIM ir atminties kortelių lizdą. Apatinėje korpuso dalyje rasime C tipo USB lizdą ir išorinio garsiakalbio ir mikrofono angas, o viršutinėje – standartinę ausinių jungtį ir antrojo mikrofono angą.

Telefono korpusas pagamintas iš metalo, todėl laikant įrenginį rankose susidaro tvirto daikto įspūdis. „Nubia N1“ turi tikrai ergonomišką dizainą ir patogiai guli delne. Naudotis telefonu viena ranka labai patogu. „Nubia N1“ sukelia tikrai brangaus įrenginio įspūdį, metalinis korpusas ir grūdintas ekrano stiklas lemia, kad išmanusis atrodo tikrai stilingai.

Ekranas

„Nubia N1“ turi 5.5 col. įstrižainės LTPS IPS LCD ekraną su Full HD raiška. Jis pagamintas pagal jau visuotinę 2.5D technologiją ir atrodo tikrai patraukliai. Ekranas pasižymi plačiais matymo kampais ir tikrovišku spalvų perteikimu. Telefono ekraną dengia „Corning Gorilla Glass 3“ apsauginis stiklas. Ekrane atvaizduojamą informaciją paprasta įžiūrėti būnant lauke po saule.

Našumas

Puikius „Nubia N1“ telefono našumo rezultatus užtikrina aštuonių „ARM® Cortex™ A53“ branduolių procesorius „MTK Helio P10“, remiamas „ARM Mali-T860“ grafinio procesoriaus ir 3 GB RAM atminties. Vidinės saugyklos čia yra 64 GB. Taip pat gamintojas siūlo ir mažesnės, 32 GB saugyklos talpos modelį. Telefonas turi atminties kortelių išplėtimo lizdą, todėl saugyklos atmintį čia drąsiai galima padidinti iki 128 GB. Išmanusis telefonas veikia „Android 6.0 Marshmallow“ operacinės sistemos su firmine „Nubia UI 4.0“ sąsaja pagrindu. „Nubia N1“ gali be problemų susitvarkyti su bet kokiu žaidimu, įrenginys yra tikrai galingas ir veikia itin sklandžiai.

Vertėtų paminėti ekrano padalinimo režimą. Čia šis sprendimas kiek kitoks, nes darbinė erdvė dalinama ne į dvi programėles, o į du darbalaukius. Toks sprendimas yra žymiai patogesnis. Iš tikrųjų tai, kas gali labiausiai patikti „Nubia UI“ vartotojo sąsajoje – tai kraštinių gestų išnaudojimas, kuris leidžia, pavyzdžiui, patogiai naršyti tarp programėlių, išvalyti fone veikiančias programėles, paryškinti ekraną ir keletą kitų funkcijų.

Baterija

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, šiandien praktiškai visi vidutinės klasės išmanieji telefonai turi mažą, bet labai nemalonią problemą – jų baterijos veikimo pakanka vos dienai. „ZTE Nubia N1“ meta tikrai drąsų iššūkį šiai problemai. „ZTE“ išmanusis turi net 5000 mAh ličio-jonų bateriją ir pasak gamintojo, jos veikimo turi pakakti 3 dienoms vidutinio aktyvumo naudojimui. Gamintojo baterijos testai parodė, kad baterijos pakanka 60 pokalbių valandų ir net 1 tūkst. budėjimo valandų. Iš tikrųjų šie rezultatai yra kuklesni. Pilnai įkrauta baterija atlaiko 25 pokalbių valandas, 70 muzikos atkūrimo valandų ir apie 480 budėjimo valandų.

Atsižvelgiant į tikrai didelę baterijos talpą pats įkrovimo procesas yra pakankamai greitas. Esančiam komplektacijoje įkrovikliui pilnam baterijos įkrovimui reikia apie 2 valandų. Vertėtų paminėti tai, kad „Nubia N1“ turi C tipo USB jungtį.

Kameros

Abi kameros, tiek priekinė, tiek galinė gavo 13 megapikselių raišką. „Nubia“ siūloma „N1“ telefono kameros programėlė turi viską, ko reikia kokybiškoms nuotraukoms gauti. Čia rasime rankinį režimą, „slow-motion“ ir kitas naudingas funkcijas. Galinė kamera leidžia gauti gero spalvų sodrumo kadrus ir pasižymi greitu užrakto greičiu. Sudėtingomis apšvietimo sąlygoms čia negausime nieko ypatingo, tačiau priekinė kamera savo darbą atlieka tikrai gerai. Beje, atkreipkite dėmesį, kad priekinė kamera čia yra net 13 megapikselių raiškos. Asmenukių mėgėjams jos rezultatai tikrai patiks.

Ar verta rinktis „Nubia N1“?  Atsakymas į tokį klausimą priklauso išimtinai jums, tačiau atkreipkite dėmesį, kad už 300 eurų nesiekiančią sumą čia gaunate šiuolaikišką patrauklaus dizaino išmanųjį telefoną, kuris lengvai susitvarkys su bet kokiais uždaviniais, turi pakankamai operatyviosios atminties, kokybišką ekraną ir kameras, šiuolaikišką operacinę sistemą ir išskirtinę galimybę naudotis visais šiais privalumais ilgą laiką. Rasti kažką panašaus už panašią sumą konkurentų asortimente gana sudėtinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių