NASA paskutinį kartą mėgins susisiekti su marsaeigiu „Opportunity“

  • Teksto dydis:

JAV kosmoso agentūra NASA vėlai antradienį vietos laiku paskutinį kartą pamėgins užmegzti ryšį su marsaeigiu "Opportunity", nutilusiu prieš aštuonis mėnesius.

Agentūra nurodė trečiadienį surengsianti spaudos konferenciją, per kurią tikriausiai bus oficialiai paskelbta šios misijos pabaiga.

"Opportunity" nusileido Marse 2004 metais ir nuvažiavo iš viso apie 45 kilometrus. Nors iš pradžių prognozuota, kad misija tęsis tik apie 90 dienų, aparatas veikė gerokai ilgiau.

Tačiau praeitais metais kilusi didžiulė dulkių audra užtemdė saulę, todėl "Opportunity" saulės baterijos nebegalėjo įkrauti marsaeigio akumuliatorių.

Nors NASA inžinieriai dėjo pastangas atkurti radijo ryšį, vėliausia žinutė iš šio aparato buvo gauta 2018 metų birželio 10-ąją.

Rugpjūtį NASA išprovokavo nepasitenkinimo balsų, nustačiusi 45 dienų terminą atkurti ryšiui su marsaeigiui, o jeigu šios pastangos nebus sėkmingos - paskelbti misijos pabaigą. Vis dėlto spalį buvo nuspręsta pratęsti šį terminą iki sausio, kad būtų galima tiksliau įvertinti padėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo' NASA'

jo' NASA' portretas
moka kurt filimukus,tai is menulio,tai is marso,ar dar is kur nors,ko gi jie neprigalvos naiviu sponsoriu ieskojimui.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Būčiau rusas pasakyčiau:-NASA artistai važiuos į Holivudą pakeisti playstation batareikių.

Ne tas

Ne tas  portretas
Netas marsaeigis nuotraukoj. Jei taip paskubom parinkinejat foto, tai nenuostabu kad ir straipsniai sudini!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių