Moterims tikimybė studijuoti mokslo disciplinas yra perpus mažesnė nei vyrams

  • Teksto dydis:

Moterys dėl stereotipų vengia daryti karjerą mokslo srityje, ir tikimybė joms siekti mokslinių laipsnių yra daugiau nei dvigubai mažesnė palyginti su vyrais, sako trečiadienį paskelbtose tyrimo išvadose.

Jaunoms moterims Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Japonijoje, Ispanijoje ir Jungtinėse Valstijose tikimybė siekti pirmo mokslinio laipsnio yra vidutiniškai 35 proc., o jauniems vyrams – 77 proc., nustatė tyrimas.

„Lygybė dar toli gražu nepasiekta“, – sakoma „The Boston Consulting Group“ ataskaitoje, kurioje tokia nelygybė aiškinama įsigalėjusiais „stereotipais“ dėl mokslo sektoriaus.

Moterų, dalyvaujančių moksliniuose tyrimuose, skaičius nuo 10-ojo dešimtmečio padidėjo 3 proc. iki 29 proc. darbuotojų, rodo duomenys.

Tačiau moterims tikimybė baigti doktorantūrą ir įgyti daktaro laipsnį yra vidutiniškai triskart mažesnė nei vyrams.

Nelygybė tęsiasi iki pat hierarchijos viršūnės – moterys užima tik 11 proc. aukščiausių akademinių postų Europoje ir laimėjo tik penkias iš 132 mokslo sričių Nobelio premijų, įteiktų nuo 1998 iki 2013 metų.

„Nepakankamas atstovavimas moterims prasideda universitete“ ir yra didesnis kalbant apie tokias profesijas, kur moterims skiriama mažesnė atsakomybė ir kur jos gauna mažesnius atlyginimus, sakoma ataskaitoje.

Kad šie skirtumai išnyktų, visą dešimtmetį po maždaug 300 tūkst. moterų per metus turėtų baigti doktorantūros studijas, rodo tyrimas, atliktas „L'Oreal Foundation“ vardu.

Duomenų apie šalis, kur lyčių nelygybė didesnė, nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praevis

praevis portretas
.... tenka apgailestauti jog gamta taip surėdė žmogų kad moterų smegenų pusrutuliai žymiai mažesni nei vyru o tai atsiliepia kūrybos genialumui ir kitu dalyku priskirtu atradimams, moksliniams darbams, atsiradimu. Tad visos atliekamos apklausos ar tyrimai, tai tik labai labai subjektyvių norų išpildymas.

M

M portretas
Siekiam nepasiekiamo dalyko, nes vyrai negimdo vaikų, nemaitina jų krūtimi ir aplamai daug mažiau rūpinasi kitais buities dalykais.

tevas

tevas portretas
Del loginio mastymo nebuvimo. Net skalbimo vadinamaja tarka,sugalvojo vyras.Kad palengvintu zmonijai gyvenima beveik visi isradimai sukurti vyru. Nepykit moteriskes,tokia realybe.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių