Į kosmosą pakilo dar keturi Lietuvoje sukurti palydovai

  • Teksto dydis:

JAV verslo magnato, elektromobilių bendrovės „Tesla“ įkūrėjo ir socialinio tinklo „Twitter“ savininko Elono Musko kosminių technologijų įmonė „SpaceX“ į kosmosą pakėlė dar keturis Lietuvoje sukurtus palydovus.

Vienas Norvegijos kapitalo Lietuvos kosmoso technologijų kūrėjos „NanoAvionics“ sukurtų palydovų „Gama Alpha“ gabena pirmąją Europoje sukurtą saulės burę, pranešė bendrovė.

„NanoAvionics“ įkūrėjas Vytenis J. Buzas sako, kad saulės burės yra mažųjų palydovų varomoji jėga kosmoso tyrimams.

„Dvigubai didesnį saulės burių testavimui skirtą palydovą mūsų komanda jau sėkmingai sukūrė NASA, todėl džiaugiamės galėdami ir toliau plėsti kosmoso tyrinėjimo ribas. Būtent dėl tokių sprendimų užimame unikalią vietą kosmoso pramonėje“, – pranešime sakė V. J. Buzas. 

Dar du mažieji palydovai „Birkeland“ ir „Huygens“ priklauso Norvegijos ir Nyderlandų mokslinių tyrimų centrų konsorciumui. Ketvirtasis palydovas gabena Žemės stebėjimo instrumentą, skirtą neatskleistam klientui.

Palydovai pakilo antradienį Floridoje iš „Cape Canaveral Space Force Station“ kosmodromo kartu su „SpaceX“ misija „Transporter 6“.

Pernai „NanoAvionics“ į kosmosą paleido 15 palydovų. 2022 metais jos pajamos ir darbuotojų skaičius išaugo beveik dukart – įmonėje dirba 240 žmonių.

„NanoAvionics“ turi daugiau nei 47 klientus įvairiose šalyse, ji bendradarbiauja su NASA, Europos kosmoso agentūra, „Thales Alenia Space“ ir kitomis kompanijomis, ji turi padalinius Lietuvoje, JAV bei Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia sakot pinigu plovykla....negatyvas

cia sakot  pinigu plovykla....negatyvas portretas
cia chujne palyginus su vakcinu vajum....naudos beveik nulis a ir nuostoliai ne visaliaudiniai.... pinigu yra ir bus...jei kas nauja paskola amerikos banke paruosta , sviezios grazios dazais kvepiancios kupiuros siugszda....jus ka norit ka norit ka jum vakcinu uzpirktu ir privalomai subade pasisutu i ukraina ???...... ble zinot musu downs...patys provokuoja a paskuj...gelbekit padekit.... rusai kai sunys... puola...

Jau \\\\\../////

Jau \\\\\..///// portretas
pajudėjo pinigų plovykla.___Lozungas:-pavyti ir aplenkti Kiniją kosmose ir gyventojais.-Gavryla-Armonautė.

jo

jo portretas
saunuoliai bus, kau uz savo pinigus dezutes kels
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių