„Facebook“ vadovas M. Zuckerbergas užsimojo ginti žodžio laisvę internete

  • Teksto dydis:

„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas užsimojo ginti žodžio laisvę internete ir įspėjo dėl ją ribojančių įstatymų ir reglamentų.

M. Zuckerbergas ypatingai pabrėžė cenzūrą Kinijoje, kalbėdamas apie „Facebook“ konkurentą „TikTok“, kuris M. Zuckerbergo teigimu, laikosi Kinijos valdžios cenzūros reikalavimų ir šalina pranešimus, kuriuose minimi protestai Honkonge.

„Iki šiol internetas beveik visose šalyse, išskyrus Kiniją, buvo vedamas į priekį amerikiečių platformų su tvirtomis saviraiškos laisvės vertybėmis. Nėra jokių garantijų, kad šios vertybės nugalės“, – Džordžtauno universitete kalbėjo M. Zuckerbergas.

Jis pažymėjo, kad prieš dešimtmetį beveik visos didžiosios interneto platformos buvo amerikietiškos. Šiuo metu 6 iš 10 didžiausių platformų yra kiniškos.

Pasak M. Zuckerbergo, „Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ neveikia Kinijoje, nes šalies valdžia draudžia tam tikrą turinį.

„Facebook“ įkūrėjas tvirtino norįs, kad bendrovės socialiniai tinklai veiktų Kinijoje, nes jie esą galėtų padėti visuomenei atsiverti.

„Mums niekada nepavyko pasiekti susitarimo dėl mūsų veiklos ten sąlygų, jie niekada neįleido mūsų. Dabar galime laisviau kalbėti ir pasisakyti už vertybes, kuriomis tikime, bei kovoti už saviraiškos laisvę visame pasaulyje“, – kalbėjo M. Zuckerbergas.

Tokios programėlės, kaip „WhatsApp“, yra naudojamos protestuotojų ir aktyvistų visame pasaulyje dėl ypatingos duomenų apsaugos, tvirtino M. Zuckerbergas, retoriškai klausdamas, ar „TikTok“ cenzūra yra „toks internetas, kokio mes norime“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštus žydas

pypenas

pypenas portretas
E.Zingerio švogeris....................?????????????????????????????????????/

Anonimas

Anonimas portretas
Kai pamaciau nuotrauka pamaniau kad cia minedo brolis:-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių