Atsargumo darbe per daug nebūna: ką veikė šis su narvu vaikštantis žmogus?

  • Teksto dydis:

Darbų būna įvairių ir visi jie yra savaip reikalingi. Šis žmogus, kurį matote nuotraukoje, kadaise dirbo taip pat reikalingą darbą. Bet ar galite pasakyti kokį? Su jokiais gyvūnais jis nedirbo – narvas buvo reikalingas saugantis nuo kitokių priešų.

Šiandien šio žmogaus darbą atlieka mažų keturračių stumiami agregatai. Tiesa, ir tie keturračiai šiandien yra pridengti grotomis – toks jau tas darbo pobūdis. Tai ką veikė tas žmogus nuotraukoje?

Kaip matote iš jo rankose laikomo įrankio, jis rinko golfo kamuoliukus. Nuotrauka daryta kažkada trečiajame dešimtmetyje, tačiau šie darbininkai niekur nedingo dar kelis dešimtmečius. Kamuoliukų surinkimo mašinos buvo sukurtos palyginti neseniai.

Geresni golfo aikštynai turi specialius treniruočių laukus. Žaidėjai muša kamuoliukus gerindami savo techniką ir įgūdžius. Smūgiai atliekami iš to paties taško ir niekas link duobučių nejuda. Vieni išbando didžiąsias lazdas tolimiems smūgiams (draiverius), kiti vidutinio nuotolio įrankius. Vienu metu treniruočių lauke gali būti keliolika žaidėjų, todėl kamuoliuko skraido visur. Juos reikia surinkti, nes, jei jų prisikaups per daug, žaidėjams bus neaišku, kur lekia jų kamuoliukas. Juolab, kad tuos pačius kamuoliukus galima naudoti vėl ir vėl.

Taigi, šiandien šį darbą atlieka mašinos, o anksčiau atliko žmonės. Stabdyti žmonių treniruočių vien tam, kad būtų surinkti kamuoliukai, negalima – pauzių būtų per daug. Todėl kamuoliukai renkami žaidėjams smūgiuojant. Natūraliai, žaidėjai užsinori pagerinti savo taiklumą ir pataikyti į kamuoliukų rinkiką. Būtent dėl to šiandieninės mašinos turi apsaugines grotas, o vyras nuotraukoje yra užsidėjęs narvą.

Golfo kamuoliukai dažnai lekia didesniu nei 200 km/val. greičiu. Jie yra maži ir pakankamai kieti – tiesioginis smūgis gali ne tik sukelti skausmą, bet ir sužeisti. Taigi, apsauga yra tikrai būtina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių