Lietuvių sukurtas žaidimas pradeda Olimpinių žaidynių maratoną

Vakar „Google Play“ pristatytas lietuvių sukurtas žaidimas „London Flame“ skirtas Londono olimpinėms žaidynėms. Žaidimą sukūrė specializuotų programėlių ir žaidimų mobiliems įrenginiams kūrėja, kompanija ES4B. Pasak kompanijos vadovo Aido Jarušaičio, šis žaidimas - tai galimybė kiekvienam, bent simboliškai, prisiliesti prie Olimpinės ugnies - vieno svarbiausių olimpinių simbolių, kuris simbolizuoja kilnius siekius: taiką, draugystę, vienybę. Pristatytas žadimas skirtas telefonams su Android operacine sistema, tačiau greitu metu bus pristatytos versijos ir kitiems įranginiams.

Kokia žaidimo esmė?

“Nuo Olimpinių žaidynių pradžios, liepsna visuomet uždegama Olimpijoje (Graikijoje) naudojant senovinius ugnies uždegimo būdus (dažniausiai panaudojant saulės spindulius). Ugnis keliauja per skirtingas šalis, kol galiausiai pasiekia valstybę - Olimpinių žaidynių šeimininkę. Tada Olimpinis deglas yra nešamas per visą šalį, taip pranešant gyventojams apie artėjančias žaidynes. Norinčių dalyvauti deglo nešimo ceremonijoje yra tūkstančiai sportininkų, kitų sportui nusipelniusių žmonių, todėl mes bent jau žaidimo ekrane suteiksime galimybę kiekvienam iš mūsų sudalyvauti Olimpinės ugnies nešimo estafetėje”, - teigia vienas iš žaidimo kūrėjų.

Kaip kilo idėja?

“Pernai rudenį susitikome su senu dragu, žinomu Lietuvos sportininku, papietauti ir jis prasitarė, kad dalyvauja konkurse atstovauti Lietuvą Londono Olimpinių žaidynių ugnies nešimo estafetėje. Juokaudamas prižadėjau, kad jei jis nelaimės mes suteiksime virtualią galimybą jam „atnešti ugnį į Londoną“. Duotą pažadą teko tesėti ir dabar jau turime žaidimą”, linksmais prisiminimais dalijasi A. Jarušaitis.

Koks žaidimo tikslas?

Žaidimo tikslas - kuo toliau nunešti olimpinę ugnį, kelyje įveikiant pasitaikančias kliūtis. Kuo toliau nunešamas olimpinis deglas, tuo daugiau taškų surenkama, todėl kiekvieno rezultatas priklausys nuo jo asmeninių gebėjimų. Pasaulinėje taškų sistemoje bus galima palyginti savo rezultatą su kitų žaidėjų pasiekimais. Matydamas savo poziciją, kiekvienas žaidėjas galės siekti dar aukštesnės pozicijos.

Žaidimą gali žaisti net 85 metų senelis

“Žaidimas nereikalauja specifinių žinių, todėl jį gali žaisti kiekvienas. Mes stengėmės sukurti žaidimą skirtą kuo didesniam žmonių ratui, todėl šis žaidimas yra nemokamas. Tik po labai ilgų svarstymų pasirinkome žaidimo logiką ir scenarijų, bet manome kad padarėme geriausią sprendimą, nes testavimo metu paaiškėjo, kad žaidimą gali žaisti tiek 3 metų sulaukęs vaikas, tiek 85 metų senelis”,  - tiegia UAB ES4B atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių