„Intel Ivy Bridge“ pasirodys laiku, bet bus „žiaurus deficitas“

Visai neseniai interneto portalas „DigiTimes“ pranešė kiek neįprastą naujieną: 22 nm „Intel“ mikroprocesoriai „Ivy Bridge“ taps plačiai prieinami tik birželio mėnesį, nors naujos architektūros procesorių anonsas įvyks pagal tvarkaraštį – balandžio pradžioje. Kas gi privertė kompaniją radikaliai apriboti taip ilgai lauktų procesorių tiekimą?

Pranešama, jog „Intel“ ir jos partnerių sandėliuose susikaupė itin didelės „Sandy Bridge“ architektūros mikroprocesorių atsargos. Kalbama netgi ne apie potvynių Tailande pasekmes, o apie blogą ekonominę situaciją išsivysčiusiose šalyse. Masinio tiekimo naujajam produktui užlaikymas leistų atsikratyti „Sandy Bridge“ procesorių atsargų.

Nešiojamų kompiuterių gamintojai prisipažino, jog iki naujosios „Microsoft“ operacinės sistemos „ Windows 8“ pasirodymo jų laukia „juodasis etapas“. Naujos „Microsoft“ OS, kuri iš esmės bus orientuota į planšetinius kompiuterius bei produktus su sensoriniais ekranais, debiutas taps ir stacionariųjų kompiuterių pardavimų katalizatoriumi. Taivano kompanijos tikisi gana daug išlošti iš „Windows 8“ pasirodymo. Tačiau visa tai įvyks ne anksčiau, kaip 2012 metų rugsėjį, o iki to laiko reikia dar išgyventi, tuo labiau, kad „Ivy Bridge“ galėtų paskatinti naujų gaminių pardavimus.

Kam dar bus naudinga, jog rinkoje vėliau pasirodys „Ivy Bridge“ procesoriai? Ekspertai kalba, jog tai tikrai ne AMD, kadangi ši kol kas nesugeba nieko priešpastatyti ir dabartiniams „Sandy Bridge“ sprendimams. Tačiau išlošti turėtų „USB 3.0“ valdiklių gamintojai, kadangi naujoji „Intel“ platforma turės „įgimtą“ „USB 3.0“ palaikymą. Lėta „Ivy Bridge“ plėtra sumažins „USB 3.0“ valdiklių rinką tik apie 20 %, nors buvo pranašauta visi 50 %.


Šiame straipsnyje: intelprocesoriusITdeficitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
Kainas senu procesoriu vis kele - dabar verkia kad neispirko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių