Šiemet planuojama įveisti 8 mln. įvairių rūšių žuvų

  • Teksto dydis:

Žuvininkystės tarnyba šiemet planuoja įveisti 7,8 mln. įvairių rūšių žuvų, ypač lašišų šeimos – lašišų, šlakių ir margųjų upėtakių, taip pat eršketų šeimos žuvų.

Norima atkurti ir nykstančius ūsorius bei skersnukes, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Į valstybinius vandens telkinius šiemet numatyta įveisti 1,6 mln. ungurių, 3,2 mln. lydekų, 1,3 mln. sterkų, 180 tūkst. lašišų, 125 tūkst. šlakių, 21 tūkst. aštriašnipių eršketų, 26 tūkst. sterlių, 500 tūkst. vėgėlių, 516 tūkst. meknių, 200 tūkst. margųjų upėtakių, 30 tūkst. kiršlių, 30 tūkst. šamų, 55 tūkst. lynų ir kitų žuvų jauniklių.

Taip pat planuojama įveisti 4 tūkst. plačiažnyplių vėžių. Dar tiek pat siauražnyplių vėžių planuojama sugauti ir perkelti į kitus vandens telkinius.

Pernai pirmą kartą specialistai dirbtinai įveisė ūsorių ir gavo pirmąsias gyvybingas jų lervutes. Paauginti 4 tūkst. ūsorių spalį buvo išleisti į Nerį, šiemet numatyta įveisti 20 tūkst. ūsorių.

Taip pat siekiama, kad Lietuvos upėse gausėtų nykstančių retų žuvų – skersnukių. Šias į Raudonąją knygą įrašytas žuvis tarnyba ėmė veisti dirbtinai ir pernai į Šventosios upę išleista 15 tūkst. skersnukių jauniklių. Šiemet jų bus įveista 20 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: žuvysretos žuvysįveis žuvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kad pamaitint plėšrias žuvis . Prileido lašišų psichai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių