Šeši liūtai iš Ukrainos atvyko į Ispaniją ir Belgiją

Šeši liūtai, evakuoti iš karo draskomos Ukrainos, tarp jų vienas išgelbėtas iš naktinio klubo, atvyko į dvi gyvūnų prieglaudas Ispanijoje ir Belgijoje, ketvirtadienį pranešė prieglaudos.

Liūtai kartu su šešiais tigrais, dviem laukinėmis katėmis ir laukiniu šunimi praėjusią savaitę sunkvežimiu atvyko į Lenkijos zoologijos sodą iš prieglaudos netoli Kijevo po dvi dienas trukusios odisėjos kertant frontą. Keturis liūtus ir laukinį šunį trečiadienį paėmė gelbėjimo centras Alikantėje, Rytų Ispanijoje, jam vadovauja Nyderlandų gyvūnų gerovės labdaros organizacija AAP, sakoma grupės pranešime.

Liūtai gyveno prieglaudoje netoli Kijevo, kai buvo išgelbėti iš „baisių“ aplinkybių, vienas, vardu Gyzas, buvo laikomas „mažame narve prekybos centre“. Kitas liūtas, vardu Flori, buvo laikomas kaip augintinis mažame bute, kur buvo šeriamas kačių maistu, o dar vienas, vardu Nila, buvo išgelbėtas iš naktinio klubo, kur buvo laikomas „klientams linksminti“. „Nebus lengva pataisyti jų trapią sveikatą, žingsnis po žingsnio, laikantis tinkamos mitybos, mankštos ir poilsio“, – priduriama pareiškime.

Dar du liūtai, vardu Caras ir Džamilis, trečiadienį buvo paimti „Natuurhulpcentrum“ prieglaudos Limburgo provincijoje rytinėje Belgijos dalyje, feisbuke pranešė grupė. Gyvūnai karantine liks tris mėnesius, pridūrė ji.

Kiti gyvūnai – šeši tigrai ir dvi laukinės katės – kol kas liko Poznanės zoologijos sode vakarų Lenkijoje. Beveik 1000 kilometrų iki Lenkijos sienos nuvažiavęs sunkvežimis vienu metu susidūrė su Rusijos tankais ir turėjo vengti Žitomiro srities, kurią bombardavo įsiveržusios Rusijos pajėgos, sakė zoologijos sodo atstovas. Pasienyje gyvūnai buvo perkelti į Lenkijos sunkvežimį, o ukrainietis vairuotojas grįžo namo pas savo vaikus.

 


Šiame straipsnyje: šeši liūtaikaras UkrainojeIspanijaBelgija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių