Tikra istorija: erelis bandė nusinešti vaiką

Populiaraus Australijos laukinės gamtos šou metu pleištauodegis erelis pagriebė ir bandė nusinešti vaiką.

Į renginį susirinkę parko lankytojai buvo priblokšti išvydę, kaip atskridęs milžiniškas, vienas plėšriausių paukščių suleidžia nagus į rėkiančio berniuko galvą, bandydamas jį nusinešti. Bauginančios scenos liudininkai sakė, kad erelis bandė pagriebti vaiką kaip sau įprastą smulkų grobį.

Išgąsdintas maždaug 6–8 metų berniukas pabėgo, tačiau, anot parko lankytojų, smarkiau nenukentėjo be to, kad paukštis apdraskė jo veidą.

Christine O'Connell iš Horshamo, Viktorijos valstijos, tą liepos 6-ąją lankiusi parką su vyru, pasakojo, kad erelis skrido tiesiai berniuko link maždaug 15 m.

„Arčiau sėdėjęs vyras sakė, kad berniukas nuolat aukštyn žemyn segiojo savo užtrauktuką“, – kalbėjo moteris, užfiksavusi erelio užpuolimo akimirkas. Sutrikdytas šio triukšmo plėšrus paukštis sugriebė berniuką už jo žalio bliuzono ir bandė jį pakelti, kol atskubėjo parko darbuotojai.

Tokią neįprastą ataką patyręs vaikas pradėjo verkti, bet rimtesnių sužalojimų jam pavyko išvengti.

Šou baigėsi netrukus po šio incidento. Renginio žiūrovas Keenanas Lucasas televizijai pasakojo: „Buvome paukščių šou, maloniai leidome laiką, laukėme pleištauodegio erelio pasirodymo, o tada prasidėjo – paukštis praskrido virš minios ir bandė pasigriebti berniuko galvą. Jis šaukė, jo motina buvo beprotiškai išsigandusi, o šou vedėjai labai greitai baigė renginį.“

Savo ruožtu parkas išplatino tokį pranešimą: „Trečiadienį, liepos 6 d., „Alice Springs Desert Park“ įvyko incidentas, kurio metu erelis turėjo sąlytį su vienu žiūrovų. Šiuo metu atliekamas išsamus jo aplinkybių tyrimas, o erelis iš šou bus pašalintas“.

Pleištauodegiai ereliai yra didžiausi plėšrieji paukščiai Australijoje (jų randama ir pietinėje Naujoje Gvinėjoje). Patelės sveria 3–5,77 kg., o patinėliai apie 2–4 kg. Šių erelių ilgis svyruoja nuo 81 iki 106 cm. Pleištauodegio erelio ištiestų sparnų ilgis – 2,5 m, todėl jis laikomas vienu didžiausių erelių pasaulyje.

Jauni pleištauodegiai ereliai yra vidutinio rudumo spalvos su šiek tiek šviesesniais ir rudai rausvais sparnais bei galva. Kai jie užauga, jų spalva tampa tamsesnė, o tamsiai rudą atspalvį pasiekia po 10 metų. Subrendusios patelės šiek tiek šviesesnės už patinėlius. Šių erelių ilga ir pleištiška uodega yra unikali, todėl išsiskiria iš kitų paukščių.

Paukščiai sklando virš Australijos krūmynų ir dykumų ieškodami grobio. Pleištauodegiai ereliai yra mėsėdžiai paukščiai. Daugiausia jie medžioja anksti ryte, prieš patekant saulei. Jie minta triušiais ir kitais vidutinio dydžio žinduoliais. Kartais šie ereliai medžioja driežus, smulkius paukščius arba net sergančius ar silpnus ėriukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gampas

Gampas portretas
feikas

Tbeda

Tbeda portretas
Pbus ir gal nebus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių