Kaip išrinkti tinkamą kraiką katei?

  • Teksto dydis:

Dažnai katės tualetas tampa didele problema namuose. Kai katės šlapimo ir išmatų kvapas pasklinda kambariuose ir ima nemaloniai riesti nosį, metas susirūpinti katės higiena. Labai svarbu pasirinkti tinkamą kraiką.

BENTONITINIS. Tai natūralus kraikas, pagamintas iš molingo mineralo – bentonito. Sušlapęs jis sušoka į gumuliukus, kuriuos kartu su stambiomis išmatomis lengva lopetėle pašalinti iš dėžutės. Šis kraikas lengvas ir ekonomiškas. Greitai absorbuoja skysčius, tačiau ne visuomet užtikrina apsaugą nuo nemalonaus kvapo. Natūralus medžio drožlių kraikas dažnai gaminamas iš eglės ir pušies drožlių. Malonaus, natūralaus kvapo – be jokių dirbtinių aromatinių medžiagų. Sušlapęs medžio drožlių kraikas sušoka į grumstelius. Jis švelnus katės pėdutėms, jų nedirgina. Gali būti kompostuojamas. Tačiau medžio drožlių kraikas dulka, tai gali sukelti čiaudėjimą. Be to, medžio drožlės gali prilipti prie augintinio pėdučių ir taip šį kraiką katė išnešios po visus namus.

SILIKONINIS. Šis kraikas puikiai sugeria skystį ir kvapus. Jis nedulka, taigi yra nepavojingas jūsų ir augintinio kvėpavimo takams. Kraikas nelimpa prie katės tualeto sienelių, gyvūno kailio ir letenėlių. Galite pasirinkti bekvapį ar aromato prisotintą silikagelio kraiką. Kvapai atsiskleidžia jam sušlapus. Tačiau KIKA veterinarijos gydytoja ir farmacijos vadovė Kamilė Ausmanė pataria kraiką rinktis atsižvelgiant į augintinio poreikius, nes kraiko tekstūra ir šiugždėjimas dažnai nepriimtini išrankioms katėms. Papildomi kvapai taip pat gali atbaidyti. Tad prie šio kraiko katę reikėtų pratinti nuo mažens.

EKOLOGIŠKAS. Šis kraikas – alternatyva sveika gyvensena, ekologija ir aplinkos apsauga besirūpinantiems kačių šeimininkams. Šiandieniame pasaulyje, kur produktų kūrimo tendencijos žengia koja kojon su ekologija ir aplinkosauga, vis labiau populiarėja aplinkai ir augintiniams nekenkiantys produktai. Kraikas – ne išimtis. Rinkos naujiena – 100 proc. natūralus, gamtą tausojantis kraikas, pagamintas iš žirnių ląstelienos, kurio sudėtyje nėra sintetinių priedų ar dažiklių. Kraikui gaminti nenaudojama mediena, nekertami medžiai ir taip saugoma gamta. Sudėtyje galima rasti ir puikiai mums žinomų bei maisto pramonėje naudojamų ingredientų, tokių kaip krakmolas ar kukurūzų miltai. Šis kraikas sušlapęs sušoka į gumuliukus. Dėl išskirtinių sudedamųjų dalių nedulka, taigi yra saugus ir šeimininkui, ir augintiniui. Viena pagrindinių naujovių – vandenyje tirpios granulės, kurios neteršia gamtos ir gali būti nuleidžiamos į tualetą arba kompostuojamos ir naudojamos kaip natūrali trąša. Dėl šios priežasties kraiko tvarkymo ir keitimo procesas tampa daug greitesnis ir paprastesnis. Iš žirnių ląstelienos pagamintas kraikas pasižymi ypač greitu skysčio sugėrimu ir ypatinga kvapų kontrole – jis puikiai neutralizuoja nemalonius kvapus katės tualete. Kvapams jautrioms katėms patartina rinktis bekvapį ekologišką kraiką, o norint, kad iš katės tualeto sklistų malonus aromatas, galite rinktis natūraliais augalų ekstraktais papildytą produktą.


Šiame straipsnyje: katėaugintiniskraikas katėms

NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
tas tinka tik mažiems kačiukams. Senos katės naujovių nepripažįsta ir kraiką keisti kategoriškai atsisako, kad ir koks geras jis mums atrodytu. Labai gaila, bet tai realybė

vartotojas

vartotojas portretas
kam tas kraikas, ismokinti kate ant unitazo padaryti ir vsio, yra spec dezutes ir pamokos kaip tai daryti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių