Psichologai nustatė, kurie santuokos metai sutuoktiniams sunkiausi

Santuokos sukūrimo džiaugsmas vargiai trunka net iki medaus mėnesio pabaigos - psichologai mano, kad būtent pirmieji santuokos metai yra sunkiausi.

Todėl net metų santuokoje neišgyvenę žmonės gyvenimu džiaugiasi mažiau nei tie, kurie šeimą sukūrė prieš kelerius metus, rašo „The Herald Sun“.Australijos specialistai įsitikinę, kad dėl to kaltas įtampa, sukelta finansinių išlaidų vestuvėms ir namo įsigijimui.

Pagal asmeninės gerovės indeksą metų santuokoje neišgyvenusio žmogaus rodiklis siekia 73,9. Norma svyruoja nuo 73,8 iki 76,7.Tiesa, blogiausiai jaučiasi skyrybas išgyvenę asmenys, kurių rodiklis tesiekia 69,2. Vienintelė išeitis jiems – nauja santuoka.

Užtat antraisiais santuokos metais situacija gerėja ir asmeninės gerovės indeksas išauga iki 78,4.Geriausiai jaučiasi tie, kuriems su partneriu pavyko nugyventi ilgiau nei keturis dešimtmečius (79,8).Negana to, pati santuoka siejama su gerove.

Po susituokusių žmonių toliau eina našliai bei neįteisintus santykius turintys asmenys.

Tyrimui vadovavusi daktarė Melissa Weinberg iš Dikino universiteto (Australija) teigia: „Mes susiduriame su „vestuvinių pagirių“ fenomenu. Pačios vestuvės planuojamos kaip geriausia gyvenimo diena. Vėliau ateina realybės suvokimas – būtinybė apmokėti sąskaitas ir po atostogų grįžti į darbą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šventa teisybė- senbernis

Šventa teisybė- senbernis portretas
vestuvės planuojamos kaip geriausia gyvenimo diena. Vėliau ateina realybės suvokimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių