Mėlynės ir obuoliai padeda išvengti diabeto

Mėlynės ir obuoliai mažina riziką susirgti diabetu, rodo JAV mokslininkų tyrimas.

Šiose uogose ir vaisiuose yra flavonoidų – natūralios medžiagos, kuri, tyrimų duomenimis, taip pat sumažina tikimybę susirgti širdies ligomis ir vėžiu.

„Žmonės, kurie valgo daugiau mėlynių ir obuolių, yra mažiau linkę sirgti antro tipo diabetu“, – tvirtina tyrėjai iš Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos.

Vis dėlto, mokslininkų teigimu, tai nereiškia, kad valgydami mėlynes ir obuolius tikrai išvengsite šios ligos, skelbia reuters.com.

Tyrime dalyvavo beveik 200 tūkst. amerikiečių – moterų ir vyrų, kurių amžius neviršijo 24 metų. Jie nuolat pildė apklausas, kuriose reikėdavo atsakyti į klausimus apie savo mitybos įpročius.

Iš pradžių nei vienas nesirgo diabetu, tačiau tyrimo metu per 12 tūkst. tyrimo dalyvių buvo diagnozuotas diabetas.

Nustatyta, kad tie tyrimo dalyviai, kurie per savaitę du kartus ar dažniau suvalgydavo po pusę puodelio mėlynių arba bent penkis obuolius, 23 proc. rečiau susirgo antro tipo diabetu, nei tie, kurie mėlynių ir obuolių visai nevalgė.

„Vaisiuose esantis cukrus padidina gliukozės kiekį kraujyje, tačiau kitos medžiagos, pavyzdžiui, skaidulos ir pektinas gali padėti apsaugoti nuo diabeto“, – sakė medicinos profesorė Loren Greene iš Niujorko universiteto.

Ji pabrėžė, kad dėl šios priežasties geriau valgyti vaisius, o ne gerti sultis, kurios, kaip rodo kai kurie tyrimai, gali padidinti riziką susirgti diabetu.


Šiame straipsnyje: mėlynėsobuoliaidiabetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
Kyla klausimas.Jei obuoliai tokie nekalti,kodėl tik du obuolius leidžiama suvalgyti per dieną?Ir dar ne bet kokius,o geriau antaninius,sergantiems II tipo diabetu?Judėjimo stoka,riebus,kaloringas maistas ir saldūs kepiniai,tai tiesus takelis sirgti diabetu.

a

a portretas
blueberry lietuviškai - šilauogė

nesąmonė

nesąmonė portretas
obuoliai labai kelia gliukozės kiekį kraujuje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių