- BNS inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Po viešbučio restorane Druskininkuose vykusio vestuvių pokylio, kaip įtariama, susirgo šventės dalyviai.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybai vartotojas pranešė, kad po praėjusį savaitgalį viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ restorane vykusio vestuvių pokylio, dalis žmonių susirgo. Visi nukentėję asmenys skundėsi panašiais į apsinuodijimą maistu sveikatos sutrikimais: viduriavimu, pykinimu, vėmimu, bendru silpnumu, keletas susirgusių asmenų kreipėsi į medikus.
Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ restorano maisto ruošimo patalpas ir nustatė, kad restorane neužtikrinamas maisto produktų atsekamumas - tikrinimo metu rasta daugiau kaip 26 kilogramai įvairių nepaženklintų pusgaminių, o be šios informacijos nėra galimybių nustatyti, kada pusgaminiai pagaminti, koks jų tinkamumo vartoti terminas.
Pasak pranešime cituojamos Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji maisto produktų inspektorės Ingos Žilevičienės, dar rasta beveik 9 kilogramai įvairių maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.
Specialistės teigimu, restorano darbuotojai nesilaikė ir maisto produktų laikymo taisyklių - žalios mėsos šaldytuve buvo laikomi pagaminti patiekalai, žalių daržovių pirminio paruošimo patalpoje – iškeptas apkepas, taip sudarant galimybes kryžminei taršai. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad dalis restorano darbuotojų dirbo laiku nepasitikrinę sveikatos, neišklausę higienos žinių kurso. Be to naudojamas nepilnai paženklintas maisto gaminimo ir patalpų valymo inventorius, dalis inventoriaus maistui gaminti – nepakankamai išplautas, netinkamai tvarkomos maisto atliekos, netiksliai ir nepilnai parengti patiekalų technologiniai aprašymai.
Tikrinimo metu atrinkti ir į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą tyrimui išsiųsti geriamojo vandens, žaliavų, patiekalų mėginiai, ploviniai nuo gamybinių paviršių. I.Žilevičienės teigimu, vestuvių dalyviai vaišinosi pačių atsineštu tortu, o tiriant apsinuodijimo maistu atvejus, tai taip pat laikoma padidintos rizikos faktoriumi.
Dėl nustatytų pažeidimų įmonės atsakingam asmeniui taikyta piniginė nuobauda ir nurodyta sunaikinti per 35 kilogramus nepaženklintų pusgaminių ir maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu. Įmonei nurodyta atlikti generalinį visų patalpų ir įrangos valymą bei dezinfekciją.
Visuomenės sveikatos centro duomenimis, oficialiai patvirtinta informacija apie tris susirgusius asmenis, tačiau bendras susirgusiųjų skaičius ir apsinuodijimą sukėlusio mikroorganizmo tipas kol kas tikslinami.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba prašo pobūvio dalyvius, jaučiančius į apsinuodijimą maistu panašius sveikatos sutrikimus, nedelsiant kreiptis į šeimos gydytoją.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pavasario mados tendencija: provokacija drąsai ir išskirtinumui3
Individualumas, metalo spindesys, permatomi audiniai ir masyvūs siluetai – madingiausi įvaizdžiai šį pavasarį ir vasarą provokuos drąsai, ryškumui ir autentikai. Kaip pasirinkti aksesuarus, kokios spalvos ir audiniai karaliaus &scaro...
-
Pavasario mada – atraskite tris moteriškos pavasario mados tendencijas gaiviam garderobui1
Ar norite atnaujinti savo drabužių, avalynės arba aksesuarų kolekciją ir tinkamai pasiruošti pavasario sezonui? Tada čia sužinosite visą svarbiausią informaciją apie mados tendencijas. ...
-
Mada – menas ar komercija?12
Keldama tokį klausimą rizikuoju užsitraukti ilgalaikę ir neblėstančią viso mados pasaulio atstovų rūstybę ir pasmerkti save būti amžiams išmestai iš jų tarpo – kur dar net nespėjau patekti. Tačiau esu drąsus žmogus, kurį m...
-
Aktyvusis stilius: derinti tai, kas atrodo nesuderinama7
Kedai prie klasikinio kostiumo? O gal aukštakulniai prie sportinių šortų? Dar neseniai toks derinys būtų vertęs kilstelėti antakius, tačiau šiandien, dinamiškam gyvenimo būdui trinant ribas, griežtą aprangos kodą keičia ...
-
Dizainerės I. Kazakevičienės papuošalai: dialogas su medžiaga6
Galerijoje „Balta“ atidaroma išskirtinių Ingos Kazakevičienės papuošalų paroda „Funkcija ir forma“. ...
-
„Birkenstock“ – mados ir patogumo dermė
Šylantys orai natūraliai diktuoja pokyčius garderobe. Vienas svarbiausių naujo sezono atributų – universali ir patogi avalynė. Turint omenyje tai, kad ateinantis metų laikas vis daugiau lepins šiluma, svarbu įvertinti, kokios avalyn...
-
Sulaukusi 102-ejų mirė mados ikona I. Apfel
Šimtametė mados ikona Iris Apfel (Airis Apfel), kurios vizitine kortele buvo tapę akiniai, mirė sulaukusi 102 metų, rašoma jos „Instagram“ paskyroje. ...
-
Dizainerė B. Klimbytė: mano pasaulyje ilgą laiką nebuvo žodžio „minimalizmas“3
Diplomuota kostiumų dizainerė Benita Klimbytė šiuos metus pradėjo malonių iššūkių pareikalavusiu kūrybiniu projektu. Vakarinių drabužių srityje save atradusi kūrėja puošė vieną „Eurovizijos“ nacionalinės ...
-
Tatuiruočių meistro kursai. Mokymasis populiariausios pastarojo dešimtmečio profesijos13
„Kuo noriu tapti, kai užaugsiu?“ Tai klausimas, kuris visada išlieka aktualus, net kai jau esame suaugę. Mes ne visuomet klausome širdies, būna, kad dirbame ne ten, kur mūsų siela randa džiaugsmą. Dažnai profesiją renkamės n...
-
Jaukus įvaizdis: kai megztinis ne tik šildo, bet ir puošia
Oversize stiliaus siluetai, megztiniai, akį traukiančios tekstūros, patogi avalynė ir subtilūs aksesuarai – visa tai telpa į jaukų, namų šilumos įkvėptą įvaizdį. Lengvos, be pastangų sukurtos elegancijos įspūdį kuriantis cozy look...