Tai, kas padės greičiau atsisveikinti su švenčių padariniais

Praūžus griausmingam šventiniam laikotarpiui, neretam suvalgytas ar išgertas nuodėmes norisi kuo greičiau išvaryti iš organizmo. Deja, ne itin saikingo valgymo ar gėrimų vartojimo padariniai gali ilgam turėti įtakos tiek vidinei savijautai, tiek ir išvaizdai. Kad odos problemos, papildomi kilogramai, energijos trūkumas ir kiti nemalonūs pošventiniai simptomai dingtų kuo greičiau, būtina detoksikuoti organizmą.

Kai kurie žmonės tam renkasi prabangius SPA centrus, maisto papildus ar specialias organizmą valančias arbatas, tačiau jei nenorite skriausti piniginės ar skirti ypatingų pastangų, iš pradžių pakaks tiesiog į savo valgiaraštį įtraukti kuo daugiau organizmą valančių produktų. Štai keletas tokių, kurių įsigyti galite kone kiekvienoje parduotuvėje, o efektas – iš tiesų stulbinamas.

Salierai

Šią daržovę, dar vadinamą organizmo šluota, neretai patariama naudoti norint numesti svorio, tai ne vienintelis jos pranašumas. Salieruose gausu antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, padedančių sumažinti cholesterolio kiekį organizme, kovoti su uždegimais, aukštu kraujospūdžiu, užtikrinti sklandžią kepenų ir virškinimo trakto veiklą, panaikinti skysčių kaupimąsi ar net gydyti žarnyno opas. Salierais galite gardinti sriubas, troškinius ar valgyti kaip sveiką užkandį – tiesiog supjaustytus šiaudeliais skanauti mirkant į jogurtą ar humusą.

Smidrai

Smidrai ne tik puikiai tinka kaip gardus didkepsnio ar lašišos kepsnio garnyras, bet ir teikia didžiulę naudą nualintam organizmui. Visų pirma, šioje daržovėje gausu įvairiausių naudingų vitaminų, skaidulų, chromo ir folio rūgšties, kurios trūkumas gali sukelti mažakraujystę bei kitų rimtų sveikatos problemų. Itin gardu šią daržovę patiekti apkeptą svieste, pagardintą tik druska.

Brokoliai

Kai kalbama apie organizmui naudingus produktus, tiesiog negalima nepaminėti ir brokolių. Jie sąveikauja su kepenyse esančiais enzimais, padėdami šioms kuo greičiau iš organizmo pašalinti toksinus. Be to, šis produktas itin universalus ir tikrai nenusibos juo mėgautis – gardžios tiek su brokoliais gamintos sriubos, tiek salotos, apkepai ar troškiniai, o atskirai garuose virti ar ant grilio kepti brokoliai puikiai tiks kaip garnyras kone prie bet kokio karšto patiekalo.

Citrinos

Puiki mintis norint būti sveikesniam – rytą pradėti stikline vandens su citrina. Šiuose citrusiniuose vaisiuose gausu medžiagų, turinčių antibiotinių ir antioksiduojančių savybių, o šiuose vaisiuose randamas limoninas dar ir padeda kovoti su antsvoriu. Citrinos gerina virškinimą, palengvina kepenų ir inkstų veiklą, jose gausu vitamino C, reikalingo imuninei sistemai. Įprastą mineralinį ar stalo vandenį pagardinę citrinomis, mėtų lapeliais ir uogomis pasigaminsite gaivų ir gardų gėrimą, kurį gurkšnoti bus kur kas smagiau nei įprastą vandenį.

Žalioji arbata

Žalioji arbata – puiki alternatyva organizmą dehidratuojančiai ir kitokių žalingų padarinių turinčiai kavai. Joje esančios medžiagos yra naudingos kone visam žmogaus organizmui, pradedant pagerėjusiu dėmesio koncentravimu, atmintimi ir apskritai produktyvesne smegenų veikla, baigiant riebalų deginimu ir norint apsisaugoti nuo vėžinių ligų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių