Sidabriniai ar auksiniai papuošalai: kuris metalas jums labiau tinka?

  • Teksto dydis:

Du taurieji metalai, kuriuos juvelyrai mėgsta jau šimtmečius – sidabras ir auksas. Kiekvienas iš jų turi savitų savybių ir yra naudojamas kuriant nuostabius dėvimus meno kūrinius. Bet kurį metalą galima derinti prie skirtingų aprangų ir nešioti įvairiomis progomis, todėl apsispręsti, kurį iš jų pasirinkti, neretai būna sudėtinga. Rinkdamiesi sidabrinius ar auksinius papuošalus, atsižvelkite į toliau šiame straipsnyje išvardintus aspektus.

Kaip nustatyti savo odos atspalvį?

Sidabro ar aukso pasirinkimas smarkiai priklauso nuo odos atspalvio. Yra du pagrindiniai tipai: šaltas ir šiltas. Tačiau jūsų atspalvis gali būti ir neutralus. Norėdami išsiaiškinti savo atspalvį, galite padaryti keletą dalykų.

Pirma, apšvieskite savo riešo venas. Jei jos atrodo mėlynos arba violetinės, vadinasi, turite šaltą atspalvį. Jei jos geltonos ar žalios, turite šiltą atspalvį. Jei venų nesimato, tikėtina, kad turite neutralų toną.

Jei šviesos testas nepadeda, paprastas būdas sužinoti savo atspalvį yra dėvėti baltą palaidinę. Jei vilkėdami baltą spalvą atrodote išblyškę, vadinasi, turite šaltą toną. Kita vertus, jei jūsų oda atrodo įdegusi ir sveika, turite šiltą atspalvį.

Pažvelkite į savo natūralią plaukų spalvą. Dažnai tie, kurių plaukai yra blondinės arba šviesiai rudi, turi šaltą odos toną. Tamsiai rudi, juodi ir karameliniai plaukai paprastai siejami su šiltu atspalviu. Raudoni plaukai gali derėti prie šalto, šilto ar net neutralaus odos tono. Žinoma, jei dažysite plaukus, tai neturės įtakos natūraliam odos atspalviui ir nepakeis to, kokie papuošalai geriausiai atrodo prie jūsų odos.

Tai, kaip lengvai įdegate, taip pat aiškiai parodo jūsų odos atspalvį. Lengvai įdegantys žmonės turi šiltą atspalvį. Tie, kurie tampa raudoni arba nudega saulėje, turi šaltą atspalvį. Žmonių, turinčių šaltą toną, odoje dažnai būna mažiau pigmento ir jie labiau linkę raudonuoti. Jei jūsų skruostai rausvi, vadinasi, neturite šilto odos atspalvio.

  

Kokie papuošalai tinka pagal odos atspalvį?

Šaltiems odos tonams geriau tinka sidabro papuošalai. Aukso dirbiniai nuostabiai atrodo su šiltais odos atspalviais. Auksiniai papuošalai šaltą atspalvį turintį žmogų gali padaryti itin blyškų ir atrodantį ligotai.

Jei mėgstate raudoną auksą, geriau jo vengti, jei jūsų oda turi rausvą atspalvį. Raudono aukso papuošalai nuostabiai atrodo ant šiltų tonų. Tačiau jei esate linkę į raudonį, tuomet jie gali jį sustiprinti.

Papuošalų derinimas prie makiažo

Jei mėgstate dėvėti priešingo atspalvio papuošalus, pabandykite derinti aksesuarus prie makiažo!

Jei esate šaltos odos, bet manote, kad auksiniai papuošalai yra jūsų stilius, prie pasirinktų aksesuarų derinkite drąsų šiltą lūpdažį su koralų, raudonais, oranžiniais ar ryškiai rožiniais atspalviais. Taip pat rinkitės šiltų atspalvių akių šešėlius, kad išryškintumėte savo išvaizdos šilumą.

Priešingai, jei jūsų oda šilta, bet mėgstate sidabrinius papuošalus, sukurkite vėsias lūpas su levandų, nude ar įvairiais rausvais atspalviais, kurie atrodo šviesesni ir baltesni. Rinkitės šaltų tonų akių šešėlius, kurie padės išryškinti vėsesnius jūsų veido bruožus.

Papuošalų derinimas prie aprangos

Dar vienas patikimas būdas pasirinkti tinkamus papuošalus – derinti juos prie aprangos. Papuošalams ir drabužiams galioja tas pats patarimas kaip papuošalams ir makiažui: įsitikinkite, kad jie papildo vienas kitą.

Apranga, kurioje daug sodrių, žemės atspalvių ar brangakmenių spalvų, dažnai puikiai atrodo su auksiniais papuošalais. Jei jūsų įvaizdyje yra daug rudos, smaragdo, spanguolių ar tamsiai mėlynos spalvos, auksas puikiai tiks.

Jei jūsų aprangoje daug pastelinių ar vėsių tonų, pavyzdžiui, mėtų, šviesiai mėlynos, levandų ar blyškiai rožinės, rinkitės sidabrinius papuošalus.

Jei renkatės visiškai juodą aprangą, galite dėvėti ir sidabrinius, ir auksinius papuošalus. Abu tonai sukurs ryškų įvaizdį su juoda spalva. Jei ketinate dėvėti tik baltą spalvą, būtinai rinkitės auksinius papuošalus, nes sidabras pasimes baltoje aprangoje.

Renkatės metallic aprangą? Pritaikant papuošalus prie metalinės aprangos spalvos, jūsų įvaizdis bus vientisas ir švarus. Tačiau nebijokite maišyti metalų.

Ar galima maišyti metalus?

Viena seno stiliaus taisyklė buvo ta, kad aukso ir sidabro niekada negalima nešioti kartu. Taip jau tikrai nebėra: metalus galite maišyti su entuziazmu! Rekomenduojame skirti laiko eksperimentams ir išsiaiškinti, kurie deriniai atrodo geriausiai.

Pradžiai išsirinkite dominuojančią spalvą ir ją paryškinkite kita. Galite pabandyti derinti skirtingų metalų žiedus, sluoksniuoti vėrinius ir apyrankes, kad pamatytumėte, kaip auksas ir sidabras atrodo kartu.

Itin patogus būdas suderinti sidabro ir aukso tonus – rinktis papuošalus su perlais. Pavyzdžiui, auksiniai auskarai su perlais į aprangą įneš aukso metalo elementą ir kartu leis lengvai priderinti sidabrinius, balkšvus aksesuarus. Galima rasti auskarų, pagamintų iš geltonojo, raudonojo ar baltojo aukso. Vienu metu madingi ir klasikinio stiliaus, perlai yra puikus pasirinkimas šiam bei ateinančiam sezonui. Platų auskarų su perlais pasirinkimą rasite, paspaudę ant nuotraukos.


Šiame straipsnyje: papuošalaiauksassidabras

NAUJAUSI KOMENTARAI

aikit peklon

aikit peklon portretas
ant zalupos sliubini zieda uzsimoviau niekaip nenumaunu-sake teks pjaut

AGOTA

AGOTA portretas
Man tai labai tinka deimantai ,bet apie juos net sapnuot nedrystu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių