Patogūs, bet puošnūs? Vasaros vakarėlių avalynės gidas

  • Teksto dydis:

Mados pasaulyje vyrauja populiarus posakis – grožis reikalauja aukų. Tačiau ar tikrai? Juk vos kvėpuoti leidžiančių korsetų, milžiniškų šukuosenų ir kojas žudančių batelių laikai jau seniausiai praeityje.

Šį sezoną nepatogius ir smailius aukštakulnius išstūmė kur kas patogesni modeliai – platformos, „block“ ar net „kitten“ kulniukas. Todėl šios vasaros vakarėliuose – vestuvėse, o gal išleistuvėse – galėsite ne tik drąsiai šokti iki ryto, bet ir atrodyti stilingai. Madingiausius šio sezono modelius ir patogios bei puošnios avalynės tendencijas pristato stilistė Viktorija Šaulytė.

„Šiuolaikinė moteris kas dieną turi krūvas reikalų ir yra pasiruošusi užkariauti pasaulį, todėl vienas svarbiausių dalykų jos gyvenime – patogumas. Ir nors vasara trumpa, o šventės praskrieja žaibiškai, tai nereiškia, kad batelius, kuriuos rinkotės vasaros vakarėliams, teks paslėpti spintoje. Tai ir yra didžiausias patogių, bet puošnių batelių žavesys – jie lengvai pritaikomi kasdienai ir jūsų gatvės stiliui. Tad šią vasarą plonus ir aukštus kulniukus dedame į šoną!“, – teigia V. Šaulytė.

Platformos ir pintas padas

Jau kurį laiką avalynės top‘uose puikuojasi spalvingųjų 80-ųjų stilius: kai svarbiausia – patogumas, bet tikrai ne nuobodumas. Batai su platformomis – puiki alternatyva nepatogiems ir nuolat kojas trinantiems aukštakulniams. Vienas didžiausių jų privalumų – kojos atrodys lygiai tokios pat grakščios, o jei pasirinksite švelnesnes pastelines spalvas, dar ir vizualiai jas prailginsite. O kuri mergina nenori ilgesnių kojų?

„Taip pat viena iš ryškiausių tendencijų – natūralumas. Ši tema, tikriausiai, dar ilgai nesitrauks iš mados pasaulio, todėl įvairios pynės, atkartojančios mūsų senolių iš šiaudų pintas pintines, dabar yra itin madingos. Jų pilna visur ir visokių: nuo stambių, puošiančių paplūdimio rankines, iki smulkučių, kurios puikiai atrodo ant plonų ir lengvų vasarinių suknelių. Ne išimtis ir avalynė: pynės ypač tinka batams su platformomis“, – sako avalynės tinklo „Deichmann“ atstovė.

Galiausiai, vasara – tai metas, kai norisi jaustis laisvai, todėl net ir šventės metu reikia to nepamiršti. Todėl drąsiai rinkitės laisvą bohemišką stilių, juk iš gėlių vaikų laikų atkeliavęs stilius byloja apie laisvę – tiek gyvenime, tiek aprangoje. Lengva suknelė iš natūralios, odai leidžiančios kvėpuoti medvilnės, švelnios spalvos, pynių motyvai tiek suknelės detalėse, tiek basutėse – viskas apgalvota ir tobulai stilinga.

„Block“ aukštakulniai kvadratu

Panašu, kad garsiausiuose mados sostinių gatvėse siaučia stiprus virusas – visos žinomiausios gatvės stileivos savo batų spintoje atlaisvino nemažai vietos „block“ tipo aukštakulniams. Nieko keisto, juk šio stiliaus bateliai idealiai tinka tiek vakarėliams, tiek ilgiems pasivaikščiojimams mieste. Stambus kulnas leidžia kiekvienai jaustis taip, lyg vaikščiotų su lygiapadžiais, o atrodyti ne mažiau grakščiai.

„Šio tipo bateliai atrodo fantastiškai ne tik prie suknelių, bet ir prie kauliukus vos siekiančių patrupintų kelnių, taip vizualiai prailginamos kulkšnys. Juk kartais suknelės taip pabosta ir norisi kažko šiek tiek modernesnio, todėl savo įvaizdžiui pasirinkau vasaros numylėtines – baltas kelnes. O kad įvaizdis įgautų sodrumo, švarką sujuosiau ryškiu, dabar taip pat top‘uose esančios neoninės spalvos diržu. Todėl ruošiantis į vakarėlį suknelės jums visai nebūtinos!“ – pasakoja stilistė V. Šaulytė.

Ji pataria atkreipti dėmesį į baltus batelius, kurie šią vasarą bus aktualūs ne tik nuotakoms. Dar šaltuoju sezonu prasidėjo baltos spalvos bumas, kai gatvėse matėme daug baltų aulinukų ir grubių batų. Ši spalva išliks populiari ir vasarą.

Smailianosiai kulniukai

Viena žymiausių „kitten heels“ pradininkių – žavioji Audrey Hepburn, kurios elegancija ir nepakartojamas stiliaus jausmas pavergė visus. Ji įrodė, jog moteriai nereikia dangų siekiančių kulnų, kad ji atrodytų moteriška. Kurį laiką ši tendencija buvo dingusi iš mados padangių, kol darbščios ir nuolat skubančios moterys suprato – kam gi vargti, jei gali atrodyti puikiai ir be aukštakulnių-žudikų?

„Kitten“ kulniukas tampa nepamainoma alternatyva „pumps“ tipo aukštakulniams. Jie ne tik patogūs, bet ir be proto stilingi. Su jais atrodysite elegantiškai tiek biure, kur visuomet norisi šiek tiek daugiau rafinuotumo, tiek ir vakarėlyje. Savo įvaizdžiui pasirinkau juodai-baltą, nes klasika neturi metų laikų, ji visuomet atrodo laiku ir vietoje. Žinoma, kartais šventės metu norisi to ryškaus akcento, kuris būtų tarsi vyšnaitė ant torto. Tam pasirinkau išskirtinę delninę. Beje, aplikacijos šį sezoną niekur nesitraukia, todėl jomis drąsiai puoškite bet kokį klasikinį derinį“, – sako stilistė.

V. Šaulytė tikina, kad neaukštas „kitten“ kulniukas tiks ne tik vakarėlio metu, bet ir po jo. Visos turime tuos batus, kuriuos perkame tik vienam kartui ir vienai progai. „Kitten“ smailianosiams ši taisyklė tikrai nebūdinga.

„Vasarą siūlyčiau rinktis „slip kitten heels“ – tai tokio tipo bateliai, kurie neturi užkulnio, o tiesiog lengvai įsispiria. Dar vienas variantas – „kitten“ bateliai lengvu dirželiu už kulnies, dar vadinami „slingbacks“. Tokį modelį drąsiai nešiosite visą šiltąjį sezoną“, – kalbėjo V. Šaulytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemyna

Žemyna portretas
Jei avalynė be supinatoriaus, tada tai budelis, ne avalynė! Jei prekiaujama avalyne visiškai lygiu, plokščiu padu, tada kontrolieriai, privalantys tikrinti, ar gaminys vartotojui saugus, ar galima tokį įsileisti Lietuvon, daro STAMBŲ nusikaltimą - ir tarnybinį, ir profesinį!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių