Lietuvos futbolininkai kausis su Europos čempionais ispanais

Europos futbolo čempionato kvalifikaciniame turnyre Lietuvos rinktinės laukia akistata su čempionės titulą ginsiančia Ispanijos komanda. Lietuviai taip pat susikaus su neblogai pažįstamais čekais ir škotais bei nykštukinio Lichtenšteino komanda.

Sekmadienį Varšuvoje ištraukti 2012 m. Europos futbolo čempionato, vyksiančio Lenkijoje ir Ukrainoje, atrankos turnyro burtai 51 komandą suskirstė į 9 grupes. Šešiuose pogrupiuose grumsis po šešias ekipas, trijuose - po penkias.

Lietuvos komanda pateko į penkių komandų I grupę, kurioje taip pat žais čempionų titulą ginsianti Ispanija, Čekija, Škotija ir Lichtenšteinas.

A grupė: Vokietija, Turkija, Austrija, Belgija, Kazachstanas, Azerbaidžanas.

B grupė: Rusija, Slovakija, Airija, Makedonija, Armėnija, Andora.

C grupė: Italija, Serbija, Šiaurės Airija, Slovėnija, Estija, Farerų salos.

D grupė: Prancūzija, Rumunija, Bosnija ir Hercegovina, Baltarusija, Albanija, Liuksemburgas.

E grupė: Olandija, Švedija, Suomija, Vengrija, Moldova, San Marinas.

F grupė: Kroatija, Graikija, Izraelis, Latvija, Gruzija, Malta.

G grupė: Anglija, Šveicarija, Bulgarija, Velsas, Juodkalnija.

H grupė: Portugalija, Danija, Norvegija, Kipras, Islandija.

I grupė: Ispanija, Čekija, Škotija, Lietuva, Lichtenšteinas.

Prieš burtų traukimo ceremoniją visos komandos buvo paskirstytos į šešis krepšelius pagal komandų pajėgumą. Lietuva atsidūrė ketvirtajame krepšelyje.

Varšuvos Kultūros ir mokslo rūmuose burtus traukė Lenkijos futbolo legendos Zbigniewas Boniekas ir Andrzejus Szarmachas bei jų kolegos iš Ukrainos Olegas Blokhinas ir Andrejus Ševčenko. Renginyje dalyvavo ir Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.

Traukiant burtus buvo atsižvelgiama į vienintelį apribojimą: UEFA vykdomasis komitetas nusprendė, kad dėl įtemptų tarpvalstybinių santykių vienoje atrankos grupėje negali atsidurti Armėnija ir Azerbaidžanas bei Rusija ir Gruzija. Beje, Z.Bonieko ranka iš pradžių armėnus suvedė būtent su azerbaidžaniečiais, todėl burtus teko pertraukti.

2012 m. čempionato atrankos turnyras prasidės šių metų rugsėjį ir tęsis iki 2011 m. spalio. Į finalinį pirmenybių etapą tiesiogiai pateks grupių nugalėtojai bei geriausia antrąją vietą užėmusi rinktinė.

Kitos aštuonios komandos, pogrupiuose likusios antros, bus suskirstytos į poras ir kitų metų lapkritį kovos dėl paskutinių keturių kelialapių į finalines varžybas.

Lenkija ir Ukraina finaliniame čempionato etape dalyvaus šeimininkų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių