Ukmergėje daugėja norinčiųjų prekiauti alkoholiu

Ukmergėje daugėja verslininkų, kurie nori prekiauti alkoholiniais gėrimais šalia švietimo įstaigų. Valdininkai sako, kad verslininkus masina rekonstruota gatvė.

Tuo metu švietimo įstaigų vadovai priešinasi, kad kaimynystėje įsikurtų alkoholio parduotuvės, praneša LTV „Panorama“.

Net penki verslininkai artimiausiu metu Ukmergėje ketina atidaryti specializuotas alkoholio parduotuves. Šiai veiklai pradėti be kitų dokumentų reikia gauti ir licenciją, kurią išduoda savivaldybė.

„Pastebime, kad gausėja parduotuvių, kuriose norima prekiauti alkoholiu, nes mieste buvo atidaryta nauja gatvė. Ji iš tiesų tapo patrauklia poilsio zona. Gatvėje įrengta nauja pėsčiųjų alėja, pasodinti gražūs medžiai, viskas rekonstruota“, – sako Ukmergės savivaldybės Juridinio skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šičkinienė.

Pagal Alkoholio kontrolės įstatymą prekiauti alkoholiu šalia švietimo įstaigų galima tik savivaldybės nustatytu atstumu. Tačiau Ukmergės savivaldybėje toks projektas dar tik rengiamas. Ketinimui atidaryti dvi parduotuves priešinasi šalia esančių švietimo įstaigų darbuotojai. Nuo būsimos parduotuvės iki meno mokyklos atstumas – vos 70 metrų.

„Ne tik pedagogai baiminasi, bet ir tėvai taip pat nepatenkinti, kad vaikai vaikščios šalia alkoholinių gėrimų parduotuvės. Baiminamasi, kad mokiniams nebūtų preteksto, noro užeiti į tą parduotuvę“, – pasakoja Ukmergės meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Laura Burneikienė.

Turizmo ir verslo informacijos centro duomenimis, mieste ir rajone yra kelios dešimtys alkoholinių gėrimų parduotuvių.

Centro atstovai neigia, kad rekonstruotoje gatvėje veiks tik alkoholio parduotuvės. Esą gatvelėje vietos ras ir smulkieji verslininkai – siuvėjai, batsiuviai. Teigiama, kad jie jau taip pat domisi patalpų nuoma rekonstruotoje miesto dalyje.

„Visi siekia labai greito pelno, alkoholis – perkama prekė, bet tai trumpalaikė sėkmė. Netikiu, kad alkoholiniai gėrimai nukonkuruotų mūsų senąsias verslo tradicijas, tikrai neišstums nei medžio apdirbimo įmonių, nei paslaugų, kurios yra plėtojamos“, – kalba Ukmergės turizmo ir verslo informacijos direktorė Vida Meliūkštienė.

Sprendimą, ar leisti prekiauti alkoholiu netoli švietimo įstaigų, Ukmergės savivaldybė žada priimti kitą savaitę.


Šiame straipsnyje: prekyba alkoholiu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių