Turgaus prekiautojų kompensacijos nevilioja

Turgaus prekiautojai kasos aparatų įsigyti neskuba, nors balandžio 1-ąją baigiasi terminas, kai Vyriausybė padengs visą jų kainą.

Žmonės dar tikisi malonių, o turgaus savininkai mano, kad pusė jų po gegužės 1-osios, kai turgavietėse be kasos aparatų nebebus galima prekiauti, nebeliks šiame versle, informuoja LTV naujienų laida „Šiandien“.

Nors laikas, iki kurio prekiautojai įsigiję kasos aparatus iš mokesčių inspekcijos gaus kompensaciją už visą jo kainą, sparčiai tirpsta, kai kuriuose šalies turguose nuotaikos vis dar revoliucinės.

„Aš nusipirkau svarstykles už 1 tūkstantį ir aparatą nusipirksiu, bet žmonėm mėsos kaina turi kilti, pensininkai laukia išsižioję, kada milijonus gaus, jie eidami kiekvieną dieną dar po 50 litų įsidės į kišenę“, – aiškino turgaus prekiautoja.

Vyriausybei nutarus, kad nuo gegužės pirmosios prekiaujantiesiems maisto produktais dengtose turgavietėse būtini kasos aparatai, numatyta ir kompensavimo tvarka. Įsigijusiesiems aparatus nuo balandžio bus kompensuojama tik 60, nuo gegužės iki metų pabaigos – 50 proc. aparato kainos.

Ruošti vietų kasos aparatams neskuba ir turgaviečių valdytojai. „Jeigu jie įsigis, mes per savaitę patvarkysim, suteiksim jiems sąlygas, bet dėl investicijų šiandien mes tikrai nesiruošiam, nes dar didelė nežinia, kiek mūsų liks“, – tvirtino Lietuvos prekyviečių ir turgaviečių asociacijos prezidentė Aldona Janavičienė.

Iki dabar Lietuvoje įregistruota 119 kasos aparatų, pateikti 67 prašymai kompensacijoms gauti, išmokėtina suma – beveik 70 tūkstančių litų.

Daugiausiai kasos aparatų – 43 – įregistruoti Kaune, Klaipėdoje – 17, Vilniuje – 16, Panevėžio apskrityje – 14. Tiesa, mokesčių inspekcija teigia, kad šią savaitę paklausimų dėl aparatų padaugėjo. Todėl spėjama, kad kaip studentai prieš egzaminą, taip ir turgaus prekiautojai pirkti aparatų ir prašyti kompensacijų suskubs paskutinę minutę.

„Laukiam, kad registruos daugiau kasos aparatų ir taip pat pateiks prašymų, nes kasos aparatai, įsigyti nuo vasario 6 dienos ir registruoti iki balandžio 1 dienos, bus kompensuojami pagal pateiktus prašymus iki 100 proc.“, – teigė Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokesčių mokėtojų skyriaus vedėja Sandra Mociškienė.

Pasak mokesčių inspekcijos, įsigijus kasos aparatą iki balandžio 1-osios, prašymą kompensacijai gauti galima pateikti ir vėliau. Tik reikia turėti įrodymų, kada aparatas pirktas.

Mokesčių inspekcija žada, kad pirmieji paprašę kompensacijų už aparatus, jas gaus jau kitą savaitę.


Šiame straipsnyje: kasos aparatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

oooo

oooo portretas
tegu negazdina pensininku kad pakels kainas nieks nepirks pardotuvese busnusipirksime nes ir turgui nusiperki blogios mesos ir svoris ne teisingas labai apgaudineja visokiu ira

nieko nereiškia

nieko nereiškia portretas
ką reikškia tie keli šimteliai, jei be aparato byra tūkstantėliai, kitaip nerėktų ir netriukšmautų dėl tų aparatų

cha

cha portretas
prekybcentriai atkata pavare,isvaikys turginius tada jau kainos saus kaip ant mieliu.... Kazkur maciau statistika,kad prekybcentriai praranda pirkejus,uztai toks vajus ir uzsuktas.Turgus dar zmones gelbeja,o tai butume pasmerkti pirkti prekybcentriuose.To ir siekiama kasos aparatais.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių