Į Turkiją galėsime vykti be vizų

Turkijos Vyriausybė panaikino reikalavimą turėti vizą turistiniais tikslais į Turkiją vykstantiems Lietuvos piliečiams.

Tai patvirtinančią notą Lietuvos užsienio reikalų ministrui Vygaudui Ušackui įteikė naujasis Turkijos ambasadorius Lietuvoje Omeras Altugas ketvirtadienį per Vilniuje vykusį susitikimą.

Ministras pasveikino šį Turkijos Vyriausybės sprendimą ir pareiškė, kad jis palengvins Lietuvos turistų keliones į šią šalį.

Ministras klausimą dėl bevizio režimo Lietuvos turistams, vykstantiems į Turkiją, bei vizų išdavimo atskiroms Turkijos piliečių kategorijoms procedūrų supaprastinamo iškėlė per tuomečio Turkijos užsienio reikalų ministro Ali Babacano vizitą Vilniuje šiemet vasario 20 dieną.

Lietuvos piliečiai nuo šiol gali be vizos įvažiuoti į Turkiją ir kaip turistai viešėti joje ne ilgiau kaip 90 dienų per 180 dienų. Kitais tikslais į Turkiją vykstantiems asmenims reikalavimas turėti vizą išlieka. Bevizis režimas Lietuvos turistams jau galioja, tačiau pirmosiomis sprendimo įgyvendinimo dienomis išlieka techninių nesklandumų tikimybė. 

2008 metais Turkijoje lankėsi apie 90 tūkst. Lietuvos piliečių, kurie už Turkijos vizas iš viso sumokėjo apie 4,7 mln. litų.


Šiame straipsnyje: vizosturkijos vizos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių