TAK ataskaita dėl Lenkijos Tu-154 katastrofos - „galutinė“

Tarvalstybinio aviacijos komiteto (TAK) techninė komisija užbaigė savo darbą, kurio tikslas buvo ištirti Lenkijos Tu-154 katastrofą netoli Smolensko, ir ataskaita, nusiųsta į Rusijos valstybinę komisiją ir į Lenkiją, yra galutinė, pareiškė komisijos pirmininkas Aleksejus Morozovas, kaip pranešama BBC tinklalapyje.

"Kai dėl būsimo bendradarbiavimo su kolegomis Lenkijoje, tai mes visada jam pasirengę ir tarptautiniuose forumuose, ir dvišaliu pagrindu, kaip tai mes darome su daugeliu pasaulinės aviacijos bendrijos šalių. Kai dėl ataskaitos kaip dokumento, tai darbas  dėl jo, kartoju, užbaigtas", - pabrėžė techninės komisijos pirmininkas.

Anksčiau Rusijos vadovybė dar kartą apkaltino Lenkiją mėginimu suversti dalį kaltės dėl Lenkijos delegacijos žūties per Tu-154 katastrofą oro uosto Smolenske dispečeriams.
Rusijos transporto ministras Igoris Levitinas apgailestavo, kad Lenkijos VRM komisijos pateiktame pranešime kalbama ne tik apie Lenkijos lakūnų, bet ir apie Rusijos dispečerių klaidas, taip pat apie tai, kad oro uostas nebuvo visiškai parengtas priimti reisą.

Šių metų sausį TAK paskelbė galutinę ataskaitą apie Lecho Kaczynskio lėktuvo katastrofos techninio tyrimo rezultatus.

Tiesiogine sudužimo priežastimi Rusijos specialistai pripažino įgulos sprendimą neskristi į atsarginį aerodromą, taip pat skrydžio užtikrinimo ir įgulos parengimo trūkumus.


Šiame straipsnyje: smolenskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių