Rusijoje - protesto akcijos prieš V. Putiną

Rusijos Tolimuosiuose rytuose, Vladivostoke, šeštadienį vyko didžiulis mitingas, opozicijai paraginus visoje Rusijoje surengti protesto akcijas.

Agentūros "Interfax" korespondentas šeštadienį iš įvykio vietos pranešė, kad į mitingą susirinko Rusijos komunistų, "Jabloko" , "Teisingoji Rusija" partijų, politinio judėjimo "Laisvė ir demokratija", visuomeninių organizacijų atstovai.

Milicija pranešė, kad protesto akcijoje dalyvauja ne daugiau kaip 300 žmonių. Organizatoriais įsitikinę, kad akcijos dalyvių apie 1,5 tūkst.

Žmonės reikalauja, kad atsistatydintų šalies ir regiono vadovybės bei būtų sugrąžinti gubernatorių rinkimai. Protesto akcijos dalyviai taip pat ragina sumažinti tarifus už komunalines paslaugas, padidinti pensijas, nebemažinti Rusijos karinių pajėgų, sumažinti muito mokestį importiniams automobiliams, taip pat leisti registruoti japoniškus automobilius, kurių vairas dešinėje pusėje.

Čia pat aktyvistai dalina lapelius su reikalavimais šalies vadovybei, taip pat renka parašus po peticija, reikalaujant palikti ramybėje "dešinį" vairą.

Mitingą stebi milicija, o aplink centrinę aikštę sustiprintas patruliavimas.

Primorjės administracijos vidaus politikos departamento atstovai stebėjo, kad mitinge nebūtų ekstremistinio pobūdžio plakatų. Jiems pareikalavus keli plakatai buvo susukti.

Protesto organizatoriai dar iki mitingo pradžios milicijai ir vietos valdžios atstovams pareiškė, kad patys griežtai prižiūrės akciją.

Vos prasidėjo mitingas, keli jaunuoliai kelis plakatus apmėtė paketais su žydrais dažais ir mėgino pasprukti. Tačiau juos sulaikė milicija ir nuvežė į skyrių pasiaiškinti. Kitų incidentų mitinge užregistruota nebuvo.


Šiame straipsnyje: Vladivostokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių