Romoje per riaušes nukentėjo daugiau kaip 70 žmonių

Romoje kilus riaušėms per demonstraciją prieš finansų korporacijas ir biudžeto išlaidų mažinimą Italijoje, per protestuotojų ir policijos susirėmimus nukentėjo daugiau kaip 70 žmonių, tarp jų trys sunkiai, pranešė šalies naujienų agentūra ANSA .

25-iems nukentėjusiesiems medikai suteikė pagalbą lauko klinikoje, įrengtoje šalia didelės aikštės prie Šv.Jono bazilikos Laterane, kur vyko įnirtingiausi demonstrantų ir policijos susirėmimai, o dar 45 buvo nuvežti į kitas greitosios pagalbos suteikimo įstaigas Romoje, sakoma pranešime.

Pasaulinės protesto akcijos prieš ekonominį neteisingumą, kurią įkvėpė judėjimai „Užimkime Volstritą“ (Occupy Wall Street) Jungtinėse Valstijose ir Ispanijos „Pasipiktinusiųjų“ demonstracijos, į Italijos sostinės gatves išėjo maždaug 150 tūkst. žmonių.

Demonstracijos dalyviai nešė plakatus su užrašais „Vienintelė išeiti - revoliucija!“ ir „Mes nesame aktyvai bankininkų rankose!“ Viena protestuotojų grupė nešė kartoninį karstą su užrašytu premjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) vardu.

"Šiandien tik pradžia. Tikimės toliau žadinti pasaulinį judėjimą. Mūsų daug ir mes siekiam to paties, - sakė 24 metų protestuotojas Andrea Muraro (Andrėja Muraras), studijuojantis inžineriją Padujos universitete.

Aplinkui protestuotojai skandavo: „Mes nemokėsime už šią krizę!“

Iš pradžių protesto akcija vyko taikiai, bet po to nuo bendrų eitynių atsiskyrė grupė žmonių, kuri ėmė daužyti parduotuvių ir bankų vitrinas, padeginėti automobilius.

Grupė protesto akcijų dalyvių atakavo Gynybos ministerijos pastatą, padegė jo priestatą ir nusiaubė kai kuriuos biurus.

Policija buvo priversta įsikišti ir panaudoti demonstrantams išvaikyti ašarines dujas bei vandens patrankas.

Italijos ministras pirmininkas S.Berlusconi pareikalavo nubausti riaušių iniciatorius.
Pasak demonstrantų, smurto išpuolius vykdė gobtuvais veidus prisidengę aktyvistai, siejami su radikaliu „Juodųjų blokų“ judėjimu, kurio kovotojai ir anksčiau siautėdavo per demonstracijas.


Šiame straipsnyje: VolstritasUžimkime Volstritą

NAUJAUSI KOMENTARAI

zose

zose portretas
visam oasauliui aisku,bet mes kitokie mums vis taspats,mes bailiu tauta

to zose

to zose portretas
pritariu. gyvename blogiau uz italus, ispanus, nekalbu apie amerikiecius, bet tylime

RK.

RK. portretas
Citata: "Šiandien tik pradžia. Tikimės toliau žadinti pasaulinį judėjimą. Mūsų daug ir mes siekiam to paties, - sakė 24 metų protestuotojas Andrea Muraro (Andrėja Muraras), studijuojantis inžineriją Padujos universitete Niekaip nesuprantu ko jie siekia. Kad nebūtų turtingų? Ar kad nebūtų vargšų? Kokios idėjos, kokie siekiai, idealai, tikslai? Nesuprantu. Iš šono atrodo tiesgiog geras laiko praleidimo būdas protestuojant. Protestuoti kiekvienas gali, o suprantančių ką daryti - nėra. Akivaizdu, kad ekonomikos augimas stoja, nes vartojimas pasiekė tarpinį aukščiausią lygį. Kiekvienas turi po automobilį, kompiuterį, dirba kur nori ir kaip nori, arba nedirba visai. Persisotinimas. Jachtų ir privačių salų visiems tikrai artimiausiu metu nenusimato. O nusimato socialinės krizės dėl senėjančių gyventojų, nenoro dirbti ir mokesčių didėjimo dėl pirmų dviejų priežasčių. Akivaizdu, kad arba bus iškelti ekstremistai, kurie sukels vietinius neramumus ar mini karus, kad sugriauti ekonomiką ir gerbūvį, taip vėl suteikiant žmonėms stimulą gyventi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių