Keršydami už „WikiLeaks“ programišiai atakavo „Mastercard“

Programišiai pranešė trečiadienį atakavę mokėjimo sistemos "Mastercard" ir Šveicarijos banko svetaines, keršydami už jų sprendimą užblokuoti galimybę pervesti aukotojų lėšas "WikiLeaks".

"WikiLeaks" tinklalapio įkūrėjui Julianui Assange'ui praleidus pirmą naktį Londono kalėjime, trečiadienį buvo atsisakyta jį paleisti už užstatą. Paaiškėjo, kad vieni geriausių Didžiosios Britanijos advokatų kovos prieš sprendimą jį perduoti Švedijai, kur jam pateikti kaltinimai išprievartavimu.

"WikiLeaks" sukėlė daugelio pasaulio šalių vyriausybių pyktį, paskelbdama slaptą JAV diplomatų susirašinėjimą, atspindintį tiek įvairių šalių pozicijas, tiek ir požiūrį į pasaulio lyderius.

"WikiLeaks" paprašė aukoti lėšas, kad toliau galėtų tęsti savo veiklą, tačiau "Mastercard" ir "Visa" nusprendė nutraukti lėšų pervedimus, tuo paskatindami programišių atakas prieš savo tinklalapius.

Trečiadienį programišių grupė, pasivadinusi "Anon_Operation" paskelbė paralyžiavusi www.mastercard.com svetainės darbą, tačiau pati kompanija atsisakė tai komentuoti.

Grupė, kuri skelbiasi kovojanti už "laisvą Internetą" ir prieš cenzūrą, nurodė mastercard.com kaip "dabartinį taikinį".

Šveicarijos pašto bankas "PostFinance" trečiadienį patvirtino, kad jų tinklalapių darbas buvo sutrikdytas, kai jie pirmadienį uždarė J. Assange'o banko sąskaitą.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių