Galiausiai atliktas M.Kadhafi palaikų skrodimas

Libijoje sekmadienį buvo atliktas nušalintojo diktatoriaus Muamaro Kadhafi palaikų skrodimas, pranešė Misratos karinės tarybos atstovas.

M.Kadhafi buvo nužudytas po to, kai jį sučiupo naujojo režimo kovotojai; jo mirties aplinkybės vertinamos prieštaringai.

„Skrodimas buvo atliktas šį rytą“, - sakė Fathi al Bashaagha.

„Neplanavome atlikti skrodimo, bet Tripolis paprašė mūsų užtikrinti, kad viskas būtų atlikta tinkamai“, - sakė jis.

Už skrodimo organizavimą atsakingas teisėjas patvirtino, kad 69 metų M.Kadhafi palaikai buvo ištirti, ir pridūrė, kad laukia ataskaitos dėl tikslios diktatoriaus mirties priežasties.

„Skrodimas buvo baigtas 10 val. (11 val. Lietuvos laiku), bet ataskaita dar neparašyta, tad manęs dar neiformavo apie mirties priežastis“, - sakė Abdel Salamas Baayu.

Nuo ketvirtadienio, kai M.Kadhafi bandė pabėgti iš gimtojo Sirto ir buvo nužudytas, jo palaikai saugomi šaldymo patalpoje netoli Misratos, kur plūsta didelės minios žmonių, norinčių pažvelgti į dešimtmečius geležiniu kumščiu šalį valdžiusį despotą.

Šeštadienį buvo atliktas ir buvusio lyderio sūnaus Mutassimo Kadhafi, kuris taip pat ketvirtadienį buvo sučiuptas Sirte ir kurio palaikai buvo demonstruojami drauge su tėvo palaikais, skrodimas.

Ant Mutassimo palaikų buvo matyti siūlės, pranešė AFP žurnalistas, kuris ant M.Kadhafi kūno nematė jokių skrodimo pėdsakų.

Naujoji Libijos valdžia iš pradžių skelbė, kad buvęs lyderis bus palaidotas slaptoje vietoje, kad ateityje jo kapas nevirstų traukos objektu.

Tačiau sekmadienį valdžia paskelbė, kad M.Kadhafi palaikai bus grąžinti jo tolimesniems giminaičiams.


Šiame straipsnyje: KadhafiLibijaskrodimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

qazwsx

qazwsx portretas
melacius diedas,vertas pagarbos.zuvo kaip tikras didvyris su ginklu rankoje,gindamas savo zeme nuo okupantu.P.S.nei supistiems jankiams,nei kitiems nerupi jokia tauta.viskas tik del naftos,ir duju.

Tiesa

Tiesa portretas
TO Straipsnio autoriui,taip,Kaddafis pagal europetiskus standartus buvo ir tironas,ir despotas,bet pagal ju standartus,kur zmones gyvena archaiskoi valstybei, pagal savo per amzius susiklosciusias taridicijas jis nebuvo nei despotas,nei diktatorius,buvo gan progresivus ir nestandartiskai mastantis valstybes vadovas.Tik nebuvo amerikos parankinis,tokie,, despotai ,,valdo visas afrikos salis.Sunku issivaizduoti,kad po 50m Libijos vlstybe vakarieciams panorejus taps demokratiska,tiesiog juokas ima,kaip je ta vargse Demokratija per jega persa tokiems atsilikusiems dar valstybems.Paprasciausia sali reikia destabilizuoti,kad butu lengviau apiplesti,ka vakarieciai sekmingai daro visame Afrikos zemyne,KADDAFI pasipresino savo salies pavertimu dar vienos Amerikos kolonija.

spyglys

spyglys portretas
Revoliucijas arabų pasaulyje ir Libane surengė Amerikos valdžios viršūnėlė žydų organizacijų įtakoje dėl nenoro ,kad pasaulis išslystų iš jų bankinės sistemos kontrolės:perėjimas iš $ ir EU į auksines monetas dinarus - youtube /watch?v=oIG8hZYFN2s&feature=related .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių