D.Medvedevo metinis pranešimas: Rusijai reikia demokratijos

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad šaliai būtina demokratija, o ne sumaištis.

„Rusijai reikia demokratijos, o ne sumaišties. Reikia tikėjimo ateitimi ir teisingumo“, - sakė D.Medvedevas pranešime Federaliniam Susirinkimui Maskvoje ketvirtadienį.

„Tai, kad visuomenė keičiasi, o piliečiai vis aktyviau išsako savo poziciją, pateikia teisėtus reikalavimus valdžiai - tai geras požymis, rodantis, kad mūsų demokratija darosi vis labiau suaugusi. Ir, mano nuomone, tai gera tendencija, kuri atneš naudos mūsų šaliai kaip išaugusi politinė konkurencija, verčianti dirbti kokybiškiau, greičiau atsiliepti į milijonų Rusijos šeimų problemas“, - sakė valstybės vadovas.

Jis pareiškė, jog išvardys priemones, kurių jis siūlo imtis artimiausiu laiku, kad „piliečiai gautų daugiau galimybių daryti įtaką Rusijos valstybės politikai, bet kurių sprendimų, susijusių su jų teisėmis ir interesais, priėmimui“.

Mėginimai manipuliuoti Rusijos piliečiais - nepriimtini

D.Medvedevas pareiškė, kad mėginimai manipuliuoti žmonėmis ir kurstyti socialinę nesantaiką yra nepriimtini.

„Mes neleisime provokatoriams ir ekstremistams įtraukti visuomenę į savo avantiūras, neleisime ir kištis iš išorės į mūsų reikalus“, - pridūrė D.Medvedevas pranešime Federaliniam Susirinkimui.

D.Medvedevas pareiškė tai po to, kai kalbėjo apie įvykusius parlamento rinkimus Rusijoje.

Jis pažymėjo, kad dėl jų rezultatų buvo padaryta įvairių pareiškimų ir Rusijoje, ir užsienyje, ir kažkas patenkintas šių rinkimų rezultatais, „kažkas ne visiškai, kažkas visiškai nepatenkintas“.

„Žmonių teisė pareikšti savo nuomonę visais teisėtais būdais garantuota, bet mėginimai manipuliuoti Rusijos piliečiais, juos klaidinti, kurstyti visuomenėje socialinę nesantaiką yra nepriimtini“, - sakė D.Medvedevas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos valdžia atidžiai ir pagarbiai priima bet kurią kritiką valstybės institutams ir atskiriems pareigūnams ir daro išvadas, jeigu ši kritika teisinga.

„Atkuriame teisėtumą ten, kur jis buvo pažeistas, priimame būtinus sprendimus, pasikonsultavę su pagrindinėmis politinėmis jėgomis, pareiškiame savo poziciją, paprieštaraujame, jeigu būtina, jeigu kritika nepagrįsta“, - sakė D.Medvedevas.

Reikia pereiti prie subjektų vadovų rinkimų tiesioginiu balsavimu

D.Medvedevas pareiškė, kad būtina pereiti prie Federacijos subjektų vadovų rinkimų regionų gyventojų tiesioginiu balsavimu.

„Reikia duoti visiems aktyviems piliečiams teisėtą galimybę dalyvauti politiniame gyvenime. Manau, kad būtina pereiti prie Rusijos subjektų vadovų rinkimų tiesioginiu regionų gyventojų balsavimu“, - sakė D.Medvedevas pranešime Federaliniam Susirinkimui.

Jis taip pat pareiškė, jog būtina kompleksinė Rusijos politinės sistemos reforma, ir pabrėžė, kad girdi tuos, „kurie sako, jog būtinos permainos“, ir supranta juos.

Siūlo supaprastinti partijų registravimo tvarką

Rusijos prezidentas pasiūlė įvesti paprastesnę politinių partijų registravimo tvarką.

„Mano siūlymas: pagal 500 žmonių, atstovaujančių ne mažiau kaip 50 proc. šalies regionų, paraišką“, - sakė D.Medvedevas pranešime Federacijos Susirinkimui.

Jis taip pat pasiūlė panaikinti būtinybę surinkti parašus dalyvavimui rinkimuose į Valstybės Dūmą ir regionų įstatymų leidžiamuosius susirinkimus.

„Galiausiai, sumažinti skaičių rinkėjų parašų, būtinų dalyvavimui Rusijos prezidento rinkimuose, iki 300 tūkstančių, o neparlamentinių partijų kandidatams - iki 100 tūkstančių“, - sakė D.Medvedevas.

D.Medvedevas: pasaulinė depresija gali trukti kelerius metus

Rusija rengiasi sunkiems laikams pasaulinėje ekonomikoje.

„Pasaulinė depresija gali trukti kelerius metus“, - sakė savo pranešime Federaliniam Susirinkimui prezidentas D.Medvedevas.

„Daugelis politikų, tarptautinių finansinių organizacijų atstovų, žymių ekonomistų ir verslininkų sako, kad prasideda pasaulinė depresija. Matyt, visų mūsų laukia nelengvi laikai“, - konstatavo jis.

Pasak D.Medvedevo, „baimės dėl pagrindinių rezervinių valiutų, pagrindinių transnacionalinių bankų sąlygoja investuotojų nuotaikas labiau nei padėtis realioje ekonomikoje“.

Prezidentas vylėsi, kad „dabartinė komanda“, kuri "atlaikė išbandymus, kilus pirmajai krizės bangai, įveiks ir naujus iššūkius.

„Net esant šioms sudėtingoms sąlygoms, mes neturime teisės sustabdyti savo plėtotę“, - pažymėjo D.Medvedevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meškai

Meškai portretas
Tai sumokėk kompensaciją už okupaciją, demokrate jofanis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių