Suaugusieji į darbą privalo eiti ir per speigą

Nors Lietuvoje absoliutaus nulio (-273,15°C) nesulauksime, į darbą gyventojams teks pėdinti esant bet kokiam šalčiui. Kol moksleivių ir darželinukų lankymasis ugdymo įstaigose reglamentuojamas, suaugusieji už savo sveikatą esant šalčiui atsakingi patys.

Vilniaus miesto visuomenės sveikatos centro atstovė Viktorija Montvilienė teigė, kad suaugusiems reglamentavimo dėl neatvykimo į darbą esant itin žemai temperatūrai nėra. Keliaujant į darbovietes, sveikatos centro darbuotoja ragina nepamiršti judėti: „Svarbu neleisti kraujotakai sustoti, todėl būtina nuolat judėti“.

Pasak V.Montvilienės, 1-5 klasių moksleiviai į mokyklą gali neiti, kai šaltukas spaudžia daugiau nei  -20 °C. Tuo metu vyresnių klasių moksleiviai į pamokas gali neiti, kai temperatūra nukrinta iki -25 °C.

Mažylių ugdymo įstaigų, lopšelių-darželių, darbuotojai raginami nevesti vaikų į lauką, kai temperatūra žemesnė nei -12 °C. „Jei vėjas stipresnis nei 2 m/s, į lauką nepatartina su vaikais eiti esant ir -8 °C“, - kalbėjo V.Montvilienė. Pasak pašnekovės, darželiai laukia vaikų net esant ypač žemai temperatūrai. „Jei tėvai gali atvežti vaikus ir mano, kad jiems bus saugu, darželiuose vaikai bus priimami visada“, - šnekėjo Visuomenės sveikatos centro atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Teko eiti į darbą prie -27, autobusas neatvažiavo, ėjau pėstute, buvo nemalonu kvėpuot, apšalau veidą

nesvaikit

nesvaikit portretas
pagalvokit ka esit jei maxima nustos i darba eit? nustos gydytojai eit, gaisrininkai, policininkai. toki straipsni tik lochas autorius gali sugalvot, autoriau gali neit i darba ir nerasinet nesamoniu kartu su darzelinukais

to nesvaikit

to nesvaikit portretas
autorius ir neliepia neiti i darba,geriau isiskaityk ir isisamonink,cia ir dunam aisku kad reikia eiti i darba bet kokiu oru,pas mus dar ne sibiro salciai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių