Klaipėdos darželinukus supažindins su jūros paslaptimis

  • Teksto dydis:

Kol dalyje Lietuvos jūrų muziejaus ekspozicijų darbuojasi statybininkai, muziejaus edukatoriai paruošė specialią išvažiuojamąją programą „Žuvininkai mes esme“, skirtą patiems mažiausiems – darželinukams.

"Tikrai manome, kad žaidimu paremtas edukacinis užsiėmimas apie pajūrio laivadirbystės tradicijas, etnografiją ir Baltijos jūros gyvūnus bus įdomus ir penkiamečiams, – sakė muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Tai puiki galimybė augantiems prie jūros suteikti daugiau žinių apie šio krašto tradicijas, mokytis nuo mažumės pažinti ir saugoti artimąją jūrą."

Dauguma Lietuvos muziejų siūlo edukacines programas tik mokyklinio amžiaus vaikams.

"Mūsų užsiėmimai leidžia ne tik skleisti informaciją, bet ir ugdyti būsimą aktyvų muziejaus lankytoją, – įsitikinusi šios programos rengėja muziejininkė-edukologė Renata Trieigienė.

Edukacinė programa „Žuvininkai mes esme“ yra skirta ikimokyklinių įstaigų – lopšelių-darželių 5–6 metų vaikams. Vaikams bus pristatyta senoji žvejų kultūra, pirmosios plaukimo priemonės, kartu su edukatoriais jie leisis į nuotykių kelionę, kurioje susipažins su Baltijos jūros gyvūnais.

Vaikai sužinos, kokiais laivais plaukiota Kuršių mariose, susipažins ne tik su ruoniu, vėgėle ar ciegorium (Baltijos jūros žuvys), bet ir su jūros tarakonu ar mažuoju banginuku – Baltijos jūros kiaule.

Jūrų muziejaus edukatoriai šiuos užsiėmimus ves ne muziejuje, o vyks į darželius. Apie Baltiją daugiau sužinos ir tėveliai: po užsiėmimo vaikai galės nuspalvinti senovinės Kuršių marių burvaltės – kurėno ir Baltijos jūrų gyvūnų ruošinius ir surengti parodėlę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių