„Lada 2105/2107“ – į „IžAvto“ rankas nemokamai

Apie „klasikinių „Ladų“ gamybos perkėlimą į „IžAvto“ kalbėta senokai. Dabar skelbiama, esą „AvtoVAZ“ pasenusių modelių gamybą į Iževską gali perkelti nemokamai.

Pradėti gamybą „IžAvto“ planuoja rugpjūčio pabaigoje–rugsėjo pradžioje.

Klasikinių modelių surinkimo perkėlimas leis kompanijai „AvtoVAZ“ pradėti įrangos diegimo darbus „Renault“ gamybai, rašo auto.vesti.ru su nuoroda į kommersant.ru. Jau anksčiau skelbta, kad Prancūzijos automobilių įmonių grupė ketina „Logan“ ir „Sandero“ surinkimą perkelti į „AvtoVAZ“ gamyklą.

Taip „IžAvto“ atnaujins konvejerių darbą, sustabdytų praėjusių metų vasarą dėl įmonės bankroto.

Anksčiau skelbta, esą „IžAvto“ susitarė su Korėjos gamintoju „Kia“, vėliau su „Hyundai“. Kai kurių šaltinių teigimu, sena gamykla techniškai nėra pasirengusi šių modelių gamybai.

„IžAvto“ planuoja sulygti su „AvtoVAZ“ iki liepos pabaigos. Esą apie dideles pastangas siekiant atnaujinti gamybą nurodo ir pagrindinis įmonės kreditorius – „Sberbank Rossii“, - teigia įmonės išorės reikalų vadovas Michailas Kotovas.

Pasak jo, gamybos pradžia „IžAvto“ planuojama rugpjūčio pabaigoje - rugsėjo pradžioje, nors tikėti tokiais planais sunku, nes iki tol konvejerį paleisti  pažadėta gegužę, o vėliau – birželį.

„IžAvto“ numato pradėti montuoti „Lada-2104“ ir jo bazėje gaminamą furgoną „Iž-27175“, taip pat „Lada-2105/Lada-2107“. „Ketvertukai“ gamykloje bus surenkami ir parduodami atskirai – „AvtoVAZ“ bus tik šio modelio detalių tiekėjas. Modelius „Lada 2105/2107“ įmonė „AvtoVAZ“ pardavinės pati, o „IžAvto“ už jų surinkimą gaus fiksuotą mokestį“.

„AG Capital“ generalinio direktoriaus Aleksandro Agibalovo teigimu, pradžioje už „klasikos“ gamybos perkėlimą į „IžAvto“ „SOK Group“ pasiūlė „AvtoVAZui“ mokėti 300 milijonų dolerių. Dabar, kai „IzhAvto“ neturi savininko, sandorį siūloma baigti nemokamai.

Klasika tapę „Lada“ modeliai patenka į trejetuką geriausiai parduodamų automobilių Rusijos rinkoje. 2010 m. sausio–gegužės mėnesiais Rusijoje parduoti 34,5 tūkst. modelių „Lada 2105/2107“.

Skaičiai visiškai suprantami – įsigyjantys šiuos modelius naudojasi nauda vykdomos perdirbimo programos, pradėtos šių metų kovą.


Šiame straipsnyje: AvtoVAZLadaIžavtoRusijos rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių