Finišavo Lietuvos kartingo čempionatas

 

 Gegužės pradžioje Šiauliuose prasidėjęs šeštadienį Vilniuje baigėsi Lietuvos kartingo atviras čempionatas.

 Šalies kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis pasidžiaugė, kad šiemet surengtos pirmenybės vyko sklandžiau, jose dalyvavo daugiau sportininkų, o pagrindinis čempionato prizas buvo gerokai solidesnis nei anksčiau. Čempionato pagrindinis rėmėjas bankas „Snoras" pažadėjo masiškiausios gokartų klasės nugalėtojui surengti kelionę į lenktyninių automobilių „Spyker Cars" gamyklą Olandijoje.

 Po paskutiniojo etapo paaiškėjo, kad šia dovana džiaugsis klaipėdietis Kevinas Gracholskis, greičio madas diktavęs šį sezoną Lietuvos pirmenybėse atsiradusios tarptautinės KZ2 klasės dalyvių gretose.

Nors Vilniuje „Fun2Go" kartodrome K.Gracholskį ištiko kurioziška nesėkmė - atsipalaidavo jo mašinos karbiuratorių laikantys varžtai, todėl finišą vaikinas pasiekė paskutinis. Tačiau paskutinėse varžybose nepelniusio taškų Kevino bendroje įskaitoje varžovai aplenkti nesugebėjo. Vilniuje nugalėtojų garbės pakylą okupavę Simas Juodviršis, Martynas Tankevičius ar Karolis Pakrosnis, turėjo tenkintis etapo prizininkų vardais.

 Daug žadančiai finalinį „Rok-Junior" klasės važiavimą pradėjo svečias iš Kaliningrado Romanas Tomilovas. Tačiau besižvalgydamas atgal į bandančius jam „įkąsti" varžovus sportininkas trumpam išslydo ant žolės, o to užteko, kad apie nugalėtojų pakylą užsisvajojęs svečias atsidurtų rikiuotės gale.

Likus 10 ratų iki finišo R.Tomilovas pasivijo Andrių Morkevičių, tačiau progos lenkimo manevrui taip ir nesusikūrė. Tada žiūrovai netikėtai išvydo Romano taraną, po kurio abu sportininkai išlėkę iš trasos buvo priversti sudėti ginklus. Už šią pražangą azartiškojo svečio šeštadienio lenktynių rezultatai buvo anuliuoti.

Šis incidentas atvėrė kelią į čempiono sostą „IJ Racing" sportininkui Dominykui Juknelevičiui, kuriam paskutiniojo etapo varžybas tereikėjo baigti trečiam. Tokią poziciją Dominykas ir užėmė, į priekį praleidęs etapo nugalėtoją, Šiaulių kartingo klubo atstovą Mantą Neverdauską ir Rusijos atstovą Maksimą Ivaščenką.

Nestigo gražios kovos ir „Rok" klasės finale. Ir čia nestokota kontaktinės kovos, tačiau nepranokusios leistinų normų, lenkimo manevrų bei sportininkų užimamų pozicijų kaitos.

Šioje klasėje pergalę šventė Kauno „Juta Racing" komandos narys Martynas Griška, pranokęs ekipos draugą Igną Gelžinį ir kartingo klubo „MS kart" atstovą Karolį Tolvaišą. Būtent ši pergalė M.Griškai užtikrino šalies čempiono titulą.

Vienintelis „F-Mini" klasės šalies čempiono titulą dar prieš tai vykusiose penktojo etapo varžybose užsitikrino Šiaulių kartingo klubo sportininkas Eimantas Šiaurys. Ir paskutiniojo etapo lenktynėse Vilniuje jis kartu su broliu Airidu ryškiai dominavo, o pergalę šįkart šventė Airidas.

Beje, tai buvo vienintelis finalas, kurio visą nugalėtojų garbės pakylą užėmė to paties klubo iš Šiaulių nariai. Trečias finišavo Kasparas Tiškovas.

Jauniausių, „F-Mikro" klasės sportininkų ginčą Vilniuje laimėjo Kaliningrado KKK atstovas Jevgenijus Fedorenka. Jaunas lenktynininkas džiaugėsi ne tik etapo laimėtojo, bet ir Lietuvos čempiono laurais. Antras šioje klasėje liko LMITKC atstovas Andrejus Apočkinas, o trečias - nugalėtojo bendraklubis Janas Varlakovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių