„Dakaro ralio“ antrąjį etapą laimėjo Kataro atstovas ir prancūzas

Pietų Amerikoje vykstančio 2010 metų "Dakaro ralio" antrąjį etapą Argentinoje sekmadienį laimėjo Nasseras Al-Attiyahas su „Volkswagen“ bei prancūzas Davidas Fretigne su „Yamaha“.

Nasseras Al-Attiyahas 355 km greičio ruožą įveikė per 4 valandas 1 minutę 55 sekundes ir 1 min. 8 sek. aplenkė BMW vairuojantį prancūzą Guerlainą Chicheritą bei 2 min. 1 sek. – trečioje vietoje likusį ir taip pat „Volkswagen“ važiuojantį brazilą Mauricio Nevesą.

Tapęs lyderiu ir bendroje automobilių klasės įskaitoje N.Al Attiyahas 1 min. 19 sek. lenkia antroje vietoje esantį komandos draugą ispaną Carlosą Sainzą, kuris etape liko ketvirtas.

Nugalėtojo titulą ginantis Ginelis De Villiersas iš Pietų Afrikos sekmadienį etape finišavo aštuntas, o bendroje įskaitoje smuktelėjo į šeštą vietą ir nuo lyderio atsilieka daugiau, kaip 7 minutėmis.

Motociklų klasėje antrąjį etapą laimėjo prancūzas Davidas Fretigne su „Yamaha“. Jis 294 km greičio ruožą įveikė per 3 valandas 59 minutes 20 sekundžių ir 43 sekundėm aplenkė bendroje įskaitoje pirmaujantį tėvynainį Davidą Casteu („Sherco“) bei 1 min. 8 sek. – trečioje vietoje likusį nugalėtojo titulą ginantį ispaną ispanas Marcą Coma (KTM).
Bendroje įskaitoje pirmaujantis D.Casteu antroje vietoje esantį prancūzą Cyrilą Despresą su KTM lenkia 2 minutėmis ir 10 sekundžių.

Nugalėtojo titulą ginantis M.Coma gavo 22 baudos minutes ir nukrito į 14-ąją poziciją. Jis nuo lyderio atsilieka 22 min. 37 sek.

Pirmadienį trečiajame "Dakaro ralio" etape iš La Riochos į Fjambalą Argentinoje karavanui teks įveikti 441 km, iš kurių 182 km sudarys greičio ruožai.

Iš viso ralio dalyviams Argentinos ir Čilės keliais teks įveikti apie 9 tūkstančius kilometrų: motociklininkų laukia 8937 km, iš kurių 4717 km specialūs greičio ruožai, o automobilių ir sunkvežimių - 9030 km ir 4810 km specialūs greičio ruožai.


Šiame straipsnyje: "Dakaras"Dakaro ralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių