Vilniuje sugriuvo apleistas namas: kieme pasigirdo benamių riksmai, o vėliau prasidėjo puota

  • Teksto dydis:

Vilniaus Antakalnio mikrorajone esančioje Rūtų gatvėje, griuvėsiuose, dirbo gelbėtojai, praneša LNK.

Buvo gautas pranešimas, kad sugriuvo apleisto namo stogas ir sienos, o viduje gali būti žmonių.

Septyniolika ugniagesių, sustojusių į grandinę, vienas kitam perdavė stogo konstrukcijos nuolaužas. Paaiškėjo, kad ant namo stogo užvirto didelė pušis. Medis nuvirto su šaknimis. Incidentui įtakos galimai turėjo sostinėje fiksuota trumpa liūtis.

Dalį šio namo seniau buvo suniokojusi ugnis. O kitoje jo pusėje glaudėsi keturi asocialūs žmonės. Po griuvėsiais ugniagesiai gelbėtojai ieškojo daugiau benamių.

Išgirdę pjūklus, namo „vaiduoklio“ gyventojai ėmė rėkti, kad ugniagesiai liautųsi pjaustę jų namus. Netrukus namo kieme, kurį pareigūnai buvo aptvėrę „Stop“ juosta, benamiai susėdo aplink stalą ir surengė puotą. Jie nepaisė raginimo eiti iš pavojingos teritorijos. Gelbėtojams neliko nieko kito kaip tik pernešti stalą į saugią vietą atokiau. Paskui stalą išėjo ir puotautojai.

Laimė, po griuvėsiais žmonių nerasta. Šis namas statytas prieš 110 metų. Jis įtrauktas į Kultūros paveldo registrą. Kultūros paveldo departamento puslapyje nurodyta, kad vertybėmis laikomos medinės šio namo pirtinio fasado detalės, skelbia LNK žinios.

Vertintojams nepavyko patekti į vidų. Todėl nežinoma, ar ten yra kokių vertybių. Skelbiama, kad namo valdytojas – buvusi įmonė „Antakalnio būstas“, dabar – „Mano būstas Neris“.

Į įvykio vietą buvo iškviesti „Mano būstas“ atstovas bei savivaldybės Būsto administravimo skyriaus ir statinių naudojimo priežiūros darbuotojai. Pastatą saugoti ėmėsi Viešosios tvarkos skyrius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Tik Vilniuje įmanomas toks bardakas - vienu metu ir kultūros paveldo vertybė ir apleistas namas, bomžų buveinė.

ogi

ogi portretas
Vilnius panaseja i Niujorka juk vyksta pa pugine priklaus omybe visais ???

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar turės atstatyti koks buvo. Vertybė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių