Vilniuje prasidėjo atsisveikinimas su 15-mečiu M. Davidoniu

  • Teksto dydis:

Prasidėjo atsisveikinimas su 3 mėnesius dingusiu 15-mečiu Mykolu Davidoniu, kurio kūnas buvo rastas Nerije. Šeštadienį Joanitų bažnyčioje laikytos mišios už jaunuolį.

Šv. Mišios už M. Davidonį laikytos Joanitų bažnyčioje, Antakalnio g. 27. Visi norintys pagerbti jaunuolio atminimą gali tai padaryti Vilniuje, Laidojimo paslaugų centre, Antakalnio padalinyje, M. K. Paco g. 4, antroje salėje.

Atsisveikinimas vyks gegužės 6 dieną, nuo 17 iki 20.30 val. ir gegužės 7 dieną, nuo 8.30 iki 14 val.

Urna bus išnešama 14 val., laidojimas vyks Kairėnų kapinėse.

Primename, kad vyriškos lyties skenduolį gegužės 1-ąją aptiko baidare plaukęs žmogus. Kūnas buvo smarkiai suiręs. Iš pradžių ugniagesiai negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, ar tai – dingusio M. Davidonio palaikai. 

Žinią patvirtino paauglio tėtis Mindaugas Davidonis, pasidalydamas informacija specialiai sūnaus paieškoms sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“.

„Pranešame, jog šiandien, po beveik trijų mėnesių paieškų, buvo rastas mūsų sūnaus Mykolo kūnas. Nuvykę į vietą atpažinome savo vaiko rūbus. Vyksta ekspertizė, po jos policija patvirtins. Esame dėkingi už jūsų visų pagalbą, palaikymą ir linkėjimus. Labai prašome išlaikyti rimtį ir ramybę“, – rašė 15-mečio tėtis.

Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jurgita Jasiūnienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad tyrimas parodė, jog gegužės pirmą dieną Neryje rastas asmuo yra M. Davidonis.

Kaip jau buvo rašyta, radus kūną buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Tyrimas dėl dingusio asmens paieškos buvo sujungtas su mirties priežasties nustatymo tyrimu. Vakar buvo atšaukta oficiali paieška“, – sakė prokurorė.

Paklausus dėl mirties priežasties, pašnekovė pridūrė: „Preliminarias išvadas turime, išsamių išvadų neturime, tad nenorėčiau komentuoti. Išorinių smurtinių žymių ant paties kūno, preliminariais duomenimis, nėra. Histologinių, išsamesnių tyrimų atsakymų dar nėra.“

15-mečio vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 4-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo tądien apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu. Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto buvo rasti įvairūs jo daiktai, tarp jų kuprinė striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės. Kelta nuskendimo versija, vaikino Neryje ieškojo narai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
Gėdos turėkite rašyti baisius komentarus. Užuojauta artimiesiems

apgailetina

apgailetina portretas
kviecia kaip i nusipelniusio laidotuves, lyg kam butu aktualu narkomanu veiksmu pasekmes,nusirito dienrasciai zemiau plintuso

Anonimas

Anonimas portretas
O Landzbergis buvo atsisveikinti?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių