Vilniuje nepažįstamojo elgesio įbauginta mergina: jis kabinėjosi prie žmonių, turėjo elektrošoką

Vilniuje vakare pastebėtas nepažįstamas vyras su elektrošoku rankoje gerokai įbaugino jauną merginą. Situaciją teko spręsti iškvietus pareigūnus.

Nemalonus susidūrimas su nepažįstamuoju įvyko penktadienio, vasario 10-osios, vakarą, kai Greta su draugais išėjo iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Vilniuje.

„Sustojome Vinco Kudirkos aikštės stotelėje, tada pastebėjome šį asmenį. Jis tikrai neatrodė kaip normalus žmogus, kuris tiesiog kalbintų praeivius. Pastebėjome jo rankoje elektrošoką, išgirdome garsus. Iškart pagalvojau, kad reikia kviesti policiją, nes jis yra neadekvatus“, – pasakojo pašnekovė.

Jis tikrai neatrodė kaip normalus žmogus, kuris tiesiog kalbintų praeivius. Pastebėjome jo tazerį, išgirdome garsus.

Pranešusi pareigūnams Greta sakė stebėjusi nepažįstamo vyro elgesį toliau. Pasak jos, jis kalbino žmones ir prie jų priekabiavo spaudinėdamas rankoje turėtą elektrošoko įrenginį. „Nemačiau, kad jis specialiai taikytųsi į žmogų, bet įrenginį jis laikė rankoje viešai demonstruodamas ir spaudinėjo. Paskui pamačiau merginas, su kuriomis jis kalbėjosi, ir jų paklausiau, ko norėjo. Sakė, kad siūlė pirkti kvepalus, bendravo anglų kalba. Tada aš dar kartą paskambinau policijai, nes nežinojau, kiek reikės laukti“, – detalizavo mergina.

Greta užsiminė, kad tuo momentu nepažįstamasis atsisėdo prie vairo automobilyje, išklijuotame taksi lipdukais. „Pagalvojau: o Dieve, jei jis yra taksi vairuotojas, kažkam gali blogai baigtis. Ėjau iki „Novatel“ viešbučio, nes ten nubėgo mano draugė paprašyti, kad darbuotojai iškviestų apsaugininkus. Nepažįstamas vyras, turbūt mane pastebėjęs, taip pat ten atvažiavo. Pasijaučiau nesaugiai. Apsaugininkų su draugais laukėme viešbutyje“, – nuogąstavo Greta.

Merginos teigimu, atvykę apsaugininkai nepažįstamam vyrui uždėjo antrankius, kuriuos vėliau nuėmė, ir kartu laukė atvykstant pareigūnų. Pašnekovė užsiminė, kad policijos teko lūkuriuoti ilgai – apie porą valandų. „Belaukdamas policijos jis laidė įvairius komentarus, sakė, kad stos į Policijos akademiją ir bus policininkas“, – teigė pašnekovė bei pridūrė, kad į pareigūnus tą vakarą kreipėsi ir pats nepažįstamasis dėl to, kad esą Gretos pranešimas apie jį – melagingas.

Kaip pasakojo mergina, atvykę pareigūnai išklausė jos ir nepažįstamo vyro įvykio versijų. Ji teigė parašiusi ir pareiškimą. „Tikriausiai viskas tuo ir baigėsi, nes socialinėse medijose mačiau, kad jis ir toliau bėgiojo, ir žalojo žmones. Šis žmogus dalyvavo ir dingusio 15-mečio Mykolo paieškoje, bet paskui jo pradėjo vengti, nes pasirodė, kad jis yra keistas“, – kalbėjo Greta.

„Esu žmogus, kuris jaučia, kad saugumas priklauso nuo manęs. Nuo manęs ir visų kitų adekvačių žmonių. Kitaip ryte atsikėlus diena prasidės straipsniais: „mirė“, „išprievartavo“, „dingo“. Nelikite abejingi! Jei pamatote galimai pavojingą asmenį, nepraeikite pro šalį, palaikykite nuo jo atstumą, sekite akimis ir skambinkite 112. Policijos greičiausiai teks palaukti. Tokiu atveju, jei šalia yra kokių aptarnavimo įstaigų, prašykite, kad jie iškviestų apsaugą, ji atvažiuoja greitai, sulaiko asmenį bei kartu palaukia policijos ekipažo“ – į visuomenę kreipėsi mergina, užfiksavusi nepažįstamąjį nuotraukoje.

Esu žmogus, kuris jaučia, kad saugumas priklauso nuo manęs. Nuo manęs ir visų kitų adekvačių žmonių. Kitaip ryte atsikėlus diena prasidės straipsniais: „mirė“, „išprievartavo“, „dingo“.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstove Loreta Kairiene, ji patvirtino – vasario 10-osios vakarą pareigūnai sulaukė dviejų su pasakojama situacija susijusių pranešimų.

Informuota, kad tarp pranešėjo ir merginos, kuri taip pat jau kreipėsi į pareigūnus dėl to, kad vaikinas rankoje turi elektrošoką, vyksta konfliktas. Pareigūnai buvo kviesti pakartotinai, kai apsaugininkai prie viešbučio sulaikė vyrą, kuris kabinėjosi prie praeivių, ir galimai su savimi turėjo elektrošoką. Teigta, kad apsaugininkai ir pranešėja rašys pareiškimus.

„Atvykus nurodytu adresu, policijos pareigūnus pasitiko apsaugos darbuotojas, Jis nurodė merginą, norinčią rašyti pareiškimą, ir vaikiną, kuris įtariamas turintis elektrošoką. Priėjus ir pabendravus su mergina, gimusia 2001 metais, ji paaiškino, kad V. Kudirkos aikštėje pastebėjo jaunuolį. Jis kabinėjosi prie praeivių, rankoje turėjo elektrošoką. Ji matė, kaip tas pats asmuo blaškėsi Gedimino prospekte ir Vilniaus gatvėje, kur toliau kabinėjosi prie praeivių. Mergina teigė, kad šitaip elgdamasis asmuo pažeidė viešąją tvarką ir žmonių rimtį. Bendraujant su vaikinu, kuris turėjo elektrošoką, jis paaiškino, kad prie asmenų nesikabinėjo, o tik bendravo su draugais. Jam bendraujant su draugais, prie jo priėjo nepažįstamas asmuo, pradėjo grasinti. Tuomet jis iš kišenės išsitraukė elektrošoką“, – sakė L. Kairienė.

Pareigūnai patikrino vyro blaivumą. Jis buvo blaivus. Asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

Pasiteiravus, ar kiekvienas žmogus gali įsigyti elektrošoką, ir tam nereikia jokio leidimo, Vilniaus apskrities policijos atstovė teigė, kad leidimas įsigyti šiam įrenginiui nėra reikalingas. Elektrošoką kaip priemonę savigynai, galima nusipirkti sulaukus pilnametystės. L. Kairienė sakė, kad šio elektrošoko nereikėtų painioti su elektrošoku, kurį savo darbe naudoja policijos pareigūnai. Savigynai parduodamas elektrošokas – gerokai paprastesnis įrenginys.

Ar nepažįstamasis, apie kurį pranešė Greta, anksčiau pareigūnams buvo žinomas, L. Kairienė pasakyti negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
turėtų būt pradėtas tyrimas policijai dėl neregavimo... Finansavimas didelis, prie komisarijatų kaip studentų banda traukia veipus ar cigaretes, o į iškvietima negali nusigaut, Vilniaus visi taiškai per mažiau nei 15min pasiekiami su švyturėliais...

naivuti

naivuti portretas
Elektro šoko naudijmas ginybai tai kaip to super taktinio tušinuko, jei turi įgudžių viskas gerai, panaudosi. Geriau jie tinkai ataikai, kodėl jis yra legalus, dujų užtenka, pripurški ir kvieti policija, elektro šokas skirtas įbauginti, žala jo nėra didelė ir greit praeina, elektro šokas greitai išsikrauna. Pavadinsiu komentatorius bukais sakydami, kad mergina svaigsta, kaip iš medžio iškritęs durnius viešai demonstruoja "saviginos" ginklą keldamas psichologinį smurta aplinkiniams miesto centre, ten blemba rūkyt negalima, jam baudžiaka mažų mažiausiai, kad negautų ginklų ir į jokias policijos akedemijas nepriimtų. Bet ko norėt, Lietuvoi žulikizmas yra "šustra"... Patys taip daro ir nesmerkia...

Kaimas

Kaimas portretas
Nutautejes gubernijos centras.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių