Vilniečiai nelinkę praleisti pareigūnų: sankryžoje sudaužyta policijos škoda

Vilniuje į avariją vėl pateko policijos automobilis – į skubų iškvietimą skubėjusios policijos automobilis susidūrė su kitu automobiliu.

Avarija įvyko pirmadienio vakarą, apie 19 val. 20 min., Laisvės prospekto ir Rygos gatvės sankryžoje.

Tarnybinį automobilį „Skoda Octavia“ vairavusi uniformuota Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato 31 metų pareigūnė važiavo su įjungtais specialiaisiais šviesos ir garso signalais.

Policininkės mašina susidūrė su per sankryžą degant leidžiamam šviesoforo signalui važiavusiu automobiliu „VW Polo“. Pastarąjį automobilį vairavo 33 metų vairuotoja.

Eismo įvykio metu nukentėjo pareigūnė, ji dėl kojos sumušimo gydoma ambulatoriškai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas BNS sakė, kad per avariją buvo apgadinta priekinė policijos automobilio dalis.

„Policija vyko į A kategorijos iškvietimą, per jį privaloma atvykti iki 10 minučių“, – BNS sakė T. Bražėnas. A kategorijos iškvietimams priskiriami įvykiai, kai gresia pavojus žmogaus sveikatai ar gyvybei.

Kelių policija žada daryti akciją, vairuotojai dažnai net nenori praleisti policijos, greitosios mašinų, tiesiog apsimeta, kad nemato.

Dar viena panaši avarija įvyko šeštadienio vakarą. Laisvės prospekto ir Buivydiškių gatvės sankryžoje su įjungtais šviesos ir garso signalais važiavęs pareigūnių automobilis „Renault Clio“ susidūrė su automobiliu „Audi A6“, per sankryžą važiavusiu degant žaliam šviesoforo signalui.

Pareigūnių automobilį vairavusiai 36 metų tyrėjai sumušta galva, jos 26 metų kolegei sumuštas petis ir plaštaka, taip pat patempti kaklo raiščiai. Abi policininkės dirba 6-ajame policijos komisariate.

Nukentėjusiosios išleistos gydytis namo. Pradėtas tarnybinis patikrinimas, bus aiškinamos įvykio aplinkybės, ar buvo įjungti švyturėliai, policijos salonas yra filmuojamas. Liudininkai skirtingai aiškina įvykio aplinkybes.

T. Bražėnas sako, kad policija, greitosios medikai pastebi, kad Vilniaus mieste vairuotojai nelinkę duoti kelią į pagalbą su švyturėliais skubančioms tarnyboms.

„Kelių policija žada daryti akciją, vairuotojai dažnai net nenori praleisti policijos, greitosios mašinų, tiesiog apsimeta, kad nemato. Jie turėtų pagalvoti, kad greitoji, policija šiandien skuba pas kitą žmogų, rytoj gali vykti pas pažeidėjo artimą“, – sakė T. Bražėnas.

Kelių eismo taisyklės numato, kad eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais švyturėliais) ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms.

Transporto priemonių vairuotojai keliuose, kur eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip 4 eismo juostos, privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto (keliuose su skiriamąja juosta sustoti privalo tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės).

Artėjant specialiajai transporto priemonei su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, pėstieji neturi pradėti eiti per važiuojamąją kelio dalį, o esantys važiuojamojoje dalyje privalo nedelsdami iš jos pasitraukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ananiminis

ananiminis portretas
pareigūnai buvo blaivus jų netikrina tai jiems galima

Liudas

Liudas portretas
ar musu policijoi yra nars vienas panašus teisinga žmogų aš manau kad nera

Al

Al portretas
Tokie pat idiotai, kaip ir pestieji, sugeba suprasti tik straipsnio pradzia, jog juos turi praleisti, o sakinio pabaiga jog jie turi isitikinti jog juos praleidzia suprasti negali. Koks idiotas leido tyrejams naudoti svyturelius? Koks dar didesnis idiotas dave moteriai automobili su irengtais svytureliais?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių