Kruvina Naujųjų metų naktis: merginas sumušęs MMA kovotojas išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

2021 metų sausio 1-osios naktį viename Vilniaus bute kilo konfliktas. Lietuvos MMA kovotojas Vitoldas Jagėlo buvo kaltinamas smurtavęs prieš dvi merginas ir vyrą. Ketvirtadienį sprendimą byloje paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Kaip portalui diena.lt teigė Vilniaus apylinkės teismo atstovas, kovotojas pripažintas kaltu dėl nežymaus vyro ir dviejų moterų sužalojimo.

Taip nuspręsta remiantis trijų nukentėjusiųjų parodymais, specialistų išvadomis, vaizdo kameros įrašu, vienos iš nukentėjusiųjų skambučio Bendrajam pagalbos centrui garso įrašu.

Nustatyta, jog 2021 m. sausio 1 d. apie 2.50 val. bute kilus konfliktui, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sportininkas tyčia rankomis sudavė ne mažiau kaip tris smūgius vienam vyrui, taip padarydamas jam nežymų sveikatos sutrikdymą, pasireiškusį poodinėmis kraujosruvomis abiejų akių vokuose, muštinėmis žaizdomis dešinės akies vokuose, odos nubrozdinimais kairio antakio srityje ir viršutinės lūpos pasaitėlio žaizda.

Taip pat jis tyčia peiliu sužalojo vieną merginą, padarydamas jai nesunkų sveikatos sutrikdymą, pasireiškusį žaizda dešinės plaštakos trečiame piršte su tiesiamosios sausgyslės pažeidimu, ir atsisėdęs, ant kitos merginos veido, tyčia rankomis jai sudavė ne mažiau kaip tris smūgius. Smūgiavo į galvos sritį, taip padarydamas merginai nesunkų sveikatos sutrikdymą, pasireiškusį poodine kraujosruva nosyje ir kairės akies vokuose su nosikaulių lūžiu, odos nubrozdinimu dešinėje alkūnėje ir poodine kraujosruva dešinėje šlaunyje.

V. Jagėlo pripažintas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (už tai jam skiriama šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė) bei dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, už kurį buvo skirta vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Bausmes subendrintos ir jam galiausiai paskirta vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Tiesa, buvo nuspręsta laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti dvejiems metams, įpareigojant bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, šį įpareigojimą įvykdant per šešis mėnesius nuo teismo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos bei bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Be to, dviem iš nukentėjusiųjų priteista po 2500 eurų neturtinės žalos atlyginimo, trečiam nukentėjusiajam – 600 eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas per 20 dienų nuo jo paskelbimo datos.

Primename, jog kovotojas teigė, kad į butą, kuriame vėliau ir įvyko incidentas, jis su drauge atvyko švęsti Naujųjų metų. Tačiau vėliau vakarėlis pasisuko nemalonia linkme, o galiausiai baigėsi kruvinu išpuoliu.

V. Jagėlo advokatas Adomas Liutvinskas patvirtino, kad MMA kovotojas policijai yra pateikęs pareiškimą – pasak V. Jagėlo jam peiliu buvo sužalota ranka. „Taip, yra pateikęs. Jam ranka buvo gana rimtai perpjauta. Internete nuotraukos buvo, kiek pamenu ir apdraskytas, ir apdaužytas. Tokia situacija“, – kalbėjo A. Liutvinskas.

„Jis atiminėjo peilį, kur jį puolė su peiliu ir jam buvo ranka perpjauta gana rimtai“, – tvirtino V. Jagėlo advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Gerai gerai tokiam gaidziui dar mazai baudos dave. Duot viesu darbu, lai sluoja miesta.

Nemoki

Nemoki portretas
gert - negerk.

Kaimyno gaidys intelektualesnio

Kaimyno gaidys intelektualesnio portretas
žvilgsnio,ir vištas saugo .Kas tokius peri ..
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių