„Zero live show“ byla: režisierius mokės mažiau, V. Cololo atžvilgiu byla nutraukta

Vilniaus apygardos teismas antradienį „Zero live show“ reklamos byloje režisieriui Emiliui Vėlyviui skyrė mažesnę baudą, o mirusio aktoriaus Vitalijaus Cololo atžvilgiu bylą nutraukė, kitiems aktoriams – Mindaugui Papinigiui ir Ainiui Storpirščiui paliktos galioti anksčiau skirtos baudos.

„Trys iš keturių kaltinamųjų, išskyrus mirusį V. Cololo, buvo pripažinti kaltais ir nubausti piniginėmis baudomis“, – BNS antradienį sakė sprendimą paskelbęs teisėjas Audrius Cininas.

„V. Cololo atžvilgiu byla nutraukta jam mirus“, – teigė jis.

Režisieriui teismas skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą, kitiems aktoriams – Mindaugui Papinigiui ir Ainiui Storpirščiui – paliktos anksčiau priteistos 1 tūkst. eurų baudos.

„Režisieriui bauda sumažinta. Prokuroras prašė skirti nuo 7 iki 10 tūkst. eurų. Sprendimą galima skųsti kasaciniam teismui“, – sakė A. Cininas.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai pernai spalį dėl trukdymo atlikti religines apeigas aktoriams skyrė po 1 tūkst. eurų baudas, o režisieriui – 2 tūkst. eurų baudą.

Trys iš keturių kaltinamųjų, išskyrus mirusį V. Cololo, buvo pripažinti kaltais ir nubausti piniginėmis baudomis.

Šį sprendimą apskundė ir prokuratūra, siekusi didesnių baudų, ir aktoriai bei režisierius, siekę visiško išteisinimo.

Režisierius ir aktoriai buvo nuteisti dėl sąmoningo apeigų gausiai lenkų tautybės tikinčiųjų lankomoje Turgelių bažnyčioje sutrikdymo 2018 metais per rugpjūčio mėnesį vykusią Žolinės šventę.

2018 metų rugpjūčio 15 dieną į Šalčininkų rajone, Turgelių miestelyje, esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai V. Cololo, M. Papinigis ir A. Storpirštis.

Jie lenkų kalba pasakojo apie „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalijo netikras suktines.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Tik vistu vagys nesulaukia pasigailejimo,teisejai labai megsta kiausius,ir saibas,uztai prievartautojai,kysininkai,baznyciu niekintojai jauciasi nebaudzemi

Gėjų, prostitutų-teisėjų ir šoumenų-išsigimėlių laikai

Gėjų, prostitutų-teisėjų ir šoumenų-išsigimėlių laikai portretas
Teisėjai nesilaiko įstatymų. Bylą Cololitai galėjo nutraukti tik pirmos instancijos teismas. Bauda jau priteista ir ją privalo sumokėti jo palikimą priimantys asmenys. Karti tokius teisėjus ir tokius išsigimėlius negerbiančius kitų žmonių.

Bauda

Bauda portretas
Šie alia mianinykai galvoja ( jei galvoja), kad jų originalumui ribų nėra ir todėl jiems viskas leistina. Tegul su savo perfomansais eina į zoo sodą pas beždžiones su suktinėmis, tai nors palinksmins gyvūnus nelaisvėje. Kam šaipytis iš tikinčiųjų jausmų per Žolinę. Tyčinis, primityvus, vulgarus išpuolis susireikšminusių išsišokėlių.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių