Tadžikistano piliečiui už migrantų gabenimą Lietuvoje – pusmetis nelaisvės

  • Teksto dydis:

Pavežėju dirbęs Tadžikistano pilietis už neteisėtą migrantų gabenimą Lietuvoje nuteistas pusmečiui nelaisvės.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, tokią bausmę 27-erių vyrui skyrė Vilniaus apygardos teismas.

Vis dėlto įvertinus tai, kad vyras nuo pat jo sulaikymo pernai rugsėjį buvo suimtas, laikoma, kad laisvės atėmimo bausmę jis jau atliko.

Bylos duomenimis, Lietuvoje tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis bei kartais pavėžėjimo paslaugas teikiantis vyras praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sulaukė iškvietimo per vieną pavėžėjimo programėlę.

Šioms paslaugoms išsinuomotu automobiliu nuvykus į nurodytą vietą Ignalinos rajone, į automobilį įlipo keturi asmenys ir paprašė nuvežti į Vilnių.

Tyrimo duomenimis, nuteistas vyras žinojo, kad gabena keturis nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturinčius ir neteisėtai valstybės sieną perėjusius užsieniečius, už tai jis gavo 250 eurų atlygį.

Vilniuje, netoli stoties, automobilį sustabdė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, turėję išankstinės informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenami neteisėti migrantai.

Pasieniečiai sulaikė automobilio vairuotoją ir keturis keleivius, kurie prisistatė Tadžikistano piliečiais, tačiau neturėjo jų tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Teismas konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių vyro kaltę dėl neteisėtų migrantų gabenimo.

Teismo sprendimu, į Lietuvos valstybės biudžetą tadžikas turės sumokėti 4410 eurų – konfiskuotino automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą bei kaip atlygį už neteisėtų migrangų gabenimą gautus 250 eurų.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
klausimas ar smarkiai juokėsi po sprendimo?

VILNIUS

VILNIUS portretas
BOLT pavežėjai iš 3 šalių visiškai Vilniuje nepaiso ket taisyklių. Jie nemoka Lietuvių kalbos ir priekabiauja prie moterų. Jų keletas jai keičia Vilniaus kultūra, o jei jų bus daugiau Vilniaus miestas taps chaosu ir Vinius taps nusikalstamumo sostinė kaip Londonas kur miestas užima pirmą vietą pagal išprievartavimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių