Su įkalčiais įkliuvo cigaretes gabenę lietuviai: konfiskuota beveik puspenkto tūkstančio pakelių

  • Teksto dydis:

Pagėgių rinktinės pasieniečiai su įkalčiais sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius tris lietuvius. Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko beveik puspenkto tūkstančio pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų.

Trečiadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai vienoje degalinėje Šilalės rajone patikrino tris automobilius. Turėta žinių, kad šiomis transporto priemonėmis gali būti gabenamos akcizinės prekės.

Automobilyje „Mercedes Benz E220”, kurį vairavo 52-ejų Vilniaus rajono gyventojas, aptikta 1 tūkst. 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Trisdešimtmečio Vilniaus rajono gyventojo vienatūryje „Toyota Corolla Verso“ Pagėgių pasieniečiai rado 2 tūkst. 500 pakelių Baltarusijoje pagamintų cigarečių „NZ Gold“ ir „Fest“. 55-erių Šilalės rajono gyventojo vairuoto „BMW 5ER Reihe“ salone buvo 100 pakelių cigarečių „NZ Gold“.

Iš viso sulaikyta 4 tūkst. 400 pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais, nurodoma VSAT pranešime.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyrai iš pradžių buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpas viename iš VSAT objektų, o po apklausų paleisti.

Abiem Vilniaus rajono gyventojams skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Jiems gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Nedidelį kiekį cigarečių savo automobilyje turėjusiam Šilalės gyventojui gresia administracinė atsakomybė.

Automobiliai ir cigaretės laikinai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

syne

syne portretas
oziai dirba savo slykstu darba,be ju nieko nesurastu

:)))

:))) portretas
o kas uzsakovas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių