Šokiravo žinia, kad teis moterį nušovusį policininką: prokuroras privalės paaiškinti

  • Teksto dydis:

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pareiškė palaikantis patrulį, kuris dar gruodį gindamasis nušovė neadekvačiai besielgusią ir medikus puolusią pacientę. Šaunamąjį ginklą pareigūnas panaudojo po to, kai moters nenuramino nei ašarinės dujos, nei elektrošokas. Tačiau prokuroras nusprendė pareigūną apkaltinti nužudymu viršijus įgaliojimus ir bylą siųsti teismui.

Situaciją pakomentavo policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

– Visai policijos bendruomenei šis prokuroro sprendimas yra netikėtas. Manau, kad prokuroras ne tai, kad turės, bet privalės paaiškinti šį sprendimą, nes policijos bendruomenei šiai dienai labai aiškiai yra siunčiama žinutė dėl šaunamojo ginklo panaudojimo.

Norime girdėti teisinius argumentus, kodėl yra priimtas toks sprendimas, nes situacija nebuvo labai slapta. Patys policininkai, o ypač medikai, pasakojo viešoje erdvėje, kas iš tikrųjų tą dieną įvyko ir kodėl policijos pareigūnai panaudojo šaunamąjį ginklą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Labai norėtųsi detalaus paaiškinimo, nes susidaro įspūdis, kad prokuroras arba turi daugiau duomenų negu visa visuomenė, arba kratosi kažkokios atsakomybės dėl sprendimo priėmimo.

Tai išgirdę policininkai labai aiškiai gauna žinutę, kad šaunamuosius ginklus reikia įdėti į seifą ir jų nenaudoti. Tada turime sutarti, ar ginti, saugoti, padėti yra policijos funkcija, ar tai yra pačios visuomenės ir pačių žmonių funkcija?

Man tik belieka apgailestauti ir palinkėti kolegai, policijos pareigūnui stiprybės.

Manau, kad šis kuriamas precedentas ir tai, kad byla keliauja į teismą, policijos pareigūnams nesuteiks stiprybės ir pasitikėjimo, esant ekstremalioms situacijoms, pavojingoms situacijoms, kai reikės ginti ne tik savo, savo kolegos, medikų, bet ir kitų visuomenės narių, kurie kreipiasi policiją, sveikatą ir gyvybę, panaudoti šaunamąjį ginklą.

Tai išgirdę policininkai labai aiškiai gauna žinutę, kad šaunamuosius ginklus reikia įdėti į seifą ir jų nenaudoti.

Norėtųsi iš teisininkų bendruomenės solidarumo, bet aš nematydama ir nežinodama gal kai kurių detalių ikiteisminio tyrimo byloje, norėčiau išgirsti argumentuotus paaiškinimus. Ir belieka apgailestauti, kad prokuratūros atstovai prieš paviešindami tokį sprendimą, nesugebėjo išeiti į viešąją erdvę ir paaiškini.

Policijos bendruomenė yra didelė. Kiekvienas pareigūnas savo tarnyboje turi galimybę panaudoti šaunamąjį ginklą. Situacijų matome visokių.

Tai yra grėsmė ne tik policijos bendruomenei bet ir įspėjimas visai visuomenei. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Nereikia net antrankius dėti.iskart tegu sauna. Eina per raudoną,tegu sauna.

Nerijus

Nerijus portretas
Tiksliai,,kodėl tazer nenaudojo!!!!!?????

Algis

Algis portretas
Kam tazeris tada
VISI KOMENTARAI 126

Galerijos

Daugiau straipsnių