Iš Serbijos parkeliavo padirbti lietuviški pasai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba iš Lietuvos ambasados Lenkijoje gavo 12, kaip manoma, suklastotų lietuviškų pasų. Pasai iš asmenų paimti Belgrado oro uoste ir Lietuvai perduoti per Serbijos ambasadą, pranešė policija.

Pasais su duomenų lape įklijuotomis nuotraukomis ir surašytais netikrais asmens duomenimis naudojosi kitų valstybių piliečiai.

Policija sako, kad akivaizdu, jog pasai iš asmenų paimti įtarus juos esant netikrais, nes duomenų lapas su asmens duomenimis, nuotrauka ir kita informacija buvo padengtas plėvele, integruotoje nekontaktinėje elektroninėje laikmenoje įrašyti asmens duomenys nesutapo su matomais akimi.

Migracijos valdybos specialistai, tikrindami pasus pagal jų numerius, nustatė, kad beveik visi iš Serbijos gauti pasai buvo išduoti Kauno apskrities migracijos tarnybos padaliniuose romų tautybės asmenims, taikant socialiai remtiniems asmenims lengvatą asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą įgyti nemokant valstybės rinkliavos.

Pusė pasų, kaip prarasti, anksčiau buvo paskelbti negaliojančiais, o dviem asmenims, kaip praradusiems turėtuosius, jau išduoti nauji dokumentai.

Net šeši iš grąžintų pasų buvo skirti tą pačią pavardę turintiems skirtingo amžiaus asmenims – vaikams ir suaugusiesiems, dėl ko galima spręsti šiuos susijus šeiminiais ryšiais. Dar keturis pasus taip pat siejo ta pati pavardė.

Visų pasų išdavimo vieta nurodyta Vilnius, jų turėtojų gimimo vieta – Lietuva arba Kuveitas, nuotraukose esančių asmenų atvaizdai atitinka pasuose nurodytus vaikų ir suaugusiųjų gimimo metus.

Pasak policijos, nors padirbimai yra akivaizdūs, tai patvirtinta bus tik atlikus tyrimą.

Atsižvelgiant į galiojančius įstatymus ir išdėstytas aplinkybes, manoma, kad suklastoti pasai perduoti policijos įstaigai spręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lilia

lilia portretas
perbegeliams ju daug reikes,todel teks pasinaudot ir padirbtais ir gautus pusiau oficialiai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių