Senolę Verkių parke šaltakraujiškai nužudžiusiai moteriai – 12 metų laisvės atėmimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę senolę Verkių parke nužudžiusiai ir jos kūną padegusiai moteriai.

Kaip rašoma teismo nutartyje, į bausmės laiką įskaičiuotas ir laikotarpis nuo pernai liepos, kurį nuteistoji praleido suimta.

Teismo vertinimu, lengvinančiomis aplinkybėmis byloje pripažinta tai, kad nuteistoji prisipažino padariusi nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, sunkinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Trims nužudytos moters vaikams teismas priteisė iš viso 50 tūkst. eurų neturtinės žalos – 25 tūkst. eurų priteista nužudytosios dukrai, sūnums – 15 ir 10 tūkst. eurų.

Dėl nužudymo nuteista moteris taip pat kaltinta dėl palaikų išniekinimo bei dokumentų klastojimo, tačiau teismas dėl pirmosios veikos ją išteisino, o nagrinėjant antrąją nusprendė, kad ji neužtraukia baudžiamosios atsakomybės.

Bylos duomenimis, 1933 metais gimusi moteris buvo nužudyta pernai liepos 17 dieną, nuteistoji popieriui pjauti skirtu peiliuku jai sudavė mažiausiai 41 smūgį į įvairias kūno vietas. Vėliau nužudytos senolės kūnas apipiltas degiu skysčiu ir padegtas.

Nusikaltimu įtariamą 1981 metais gimusią moterį policijos pareigūnai sulaikė tą pačią dieną. Pirmuosius dešimt ikiteisminio tyrimo mėnesių ji neigė įvykdžiusi žmogžudystę.

Teisme nužudymu kaltinta moteris prisipažino padariusi nusikaltimą, teigė pastaruosius 12 metų periodiškai besigydžiusi psichiatrinėse įstaigose ir sakė, kad pastarasis pusmetis iki įvykio jai buvo ypatingai sunkus. Tikslios nužudymo priežasties ji negalėjo nurodyti.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Vargsiuke zudike -jai sitas laikotarpis buvo sunkus, o auka tai negyva tai kaip jai - laikotarpis matomai netoks ir sunkus. Nera bausmiu uz baisius nusikaltimus ir tai yra tikrai baisu.

kai sakoma toliau jau nera kur ...

kai  sakoma  toliau jau  nera kur ... portretas
su tokiais lietuvos teisines med, ekspertizes sexspertais.... ir tokiais ,,,teisejais,,,,....41 smugis peiliu ,apipilta degiu skysciu padegta -del siu veiku pagal ekspertu isvadas zudike, teiseju buvo isteisinta....

Genovaitė

Genovaitė portretas
Sunkinančių aplinkybių nenustatyta puiku
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių