Šalčininkų rajono gyventojus baugina chuliganai: partrenkė motociklininką ir pabėgo

  • Teksto dydis:

Albertui paskutinis vasaros mėnuo prasidėjo nemaloniu incidentu. Šalčininkų rajone važiuodamas motociklu jis buvo partrenktas, o vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos. Tiesa, toks incidentas šiame rajone – jau ne pirmas. Pasak Alberto, gyventojai yra įbauginti, nes chuliganai čia siautėja nuolat.

„Šalčininkų rajone, Dainavos kaime, važiavau su motociklu ir sankryžoje partrenkė automobilis, kuris pabėgo. Automobilis – tamsi „Škoda“, o kaltininkus visos apylinkės puikiai pažįsta, kadangi jie pastoviai didžiuliu greičiu važinėja po miestelius, vagia, sumuša nekaltus žmones (ne tik vaikinus, bet ir merginas), sąrašas begalinis ir mūsų policija jų nesulaiko. Kai buvo nužudytas žmogus, tiktai tuomet vienas iš jų buvo pasodintas. Nejaugi reikalingos tokios katastrofos, kad kažką daryti? Kreipiuosi į Lietuvos policiją, kad sureaguotų ir įsikištų į Šalčininkų rajone pastoviai vykstančius nusikaltimus“, – socialiniame tinkle rašė vyras.

Nebijokite ir bent jau sureaguokite, kai matote jų daromą chuliganizmą ar smurtą.

Alberto teigimu, į įvykio vietą buvo iškviesta policija, kuri viską užfiksavo, surinko ir liudininkų parodymus. „Kaltininką tą pačią dieną rado, tiktai jau sekančią dieną vėl didžiuliu greičiu važinėjo po miestelį. Pareigūnas prašė visų gyventojų iškart kviesti policiją, kai tiktai juos pamatysite. Likau apstulbęs visų gyventojų, kurie buvo priėję ir kalbėjo, kad nieko jiems nepadarysime ir tarsi reikia su jais susigyventi. Aš tikrai neleisiu, kad tokia situacija dar tęstųsi ir prašau visų gyventojų palaikymo ir pagalbos. Nebijokite ir bent jau sureaguokite, kai matote jų daromą chuliganizmą ar smurtą. Man „pasisekė“ papulti po jų ratais, nelaukite kol jūs ar jūsų artimieji papuls“, – nevilties neslėpė vyras.

Feisbuko nuotr.

Albertas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo ir nuotraukomis iš įvykio vietos. Incidento metu vyras susitrenkė blauzdą. „Buvo greitoji įvykio vietoje, sutvarstė žaizdas, į ligoninę atsisakiau vykti, kad dalyvaučiau, kai atvyks policija ir įsitikinčiau, ar viskas bus tinkamai užfiksuota. Kol kas šlubuoju, sužeista blauzda ir klubas“, – vardijo pašnekovas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas portalo žurnalistams patvirtino, kad įvykis policijoje yra registruotas. „Pareigūnai atvykę įformino eismo įvykį“, – teigė policijos atstovas.

Aš tikrai neleisiu, kad tokia situacija dar tęstųsi ir prašau visų gyventojų palaikymo ir pagalbos.

Policija pradėjo administracinio nusižengimo teisenas pagal  Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 426 straipsnio 2 dalį (Pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala viršija penkiolika bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą vairuotojams nuo 1,1 tūkst. iki 2 tūkst. eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 2 tūkst. iki 2,6 tūkst. eurų).

Taip pat administracinė teisena pradėta pagal 415 straipsnio (Transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas) 1, 2 ir 3 dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių