Prokuratūra skundžia terminuotos bausmės skyrimą nuteistajam iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Prokuratūra penktadienį pranešė, kad apskundė Vilniaus apygardos teismo sprendimą iki gyvos galvos nuteista vyrui skirti terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Skunde prokurorė pareiškė, kad teismas netinkamai įvertino už nužudymą nuteistą Vygantą Railą charakterizuojančias aplinkybes.

„Atsižvelgiant į atliktos bausmės dalį, į nuteistąjį charakterizuojančius duomenis, manytina, kad šiuo metu dar nėra pagrindo daryti neabejotinos išvados, jog nuteistajam sutrumpinus paskirtos bausmės laiką, būtų įgyvendinta bausmės paskirtis, nebus pažeistas teisingumo principas bei visuomenės interesai“, – teigia prokuratūra.

Anot prokuratūros, teismas nepakankamai vertino nuteistojo nusikalstamo elgesio riziką sudarančius veiksnius.

Liepos 29 dieną teismas tenkino Vilniaus pataisos namų teikimą ir V. Railai skyrė terminuotą aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

1995 metais Klaipėdos apygardos teismas V. Railą už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis, sveikatos sutrikdymą ir vagystes nuteisė mirties bausme, tačiau netrukus ji buvo pakeista į kalėjimą iki gyvos galvos.

Lietuvoje yra per šimtas iki gyvos galvos nuteistų kalinių.

Šiais metais teismas trims nuteistiesiems iki gyvos galvos skyrė terminuotą bausmę.

Liepos pradžioje Vilniaus apygardos teismas sušvelnino bausmę iki gyvos galvos nuteistam Rimui Bražinskui ir skyrė penkerių metus nelaisvės.

Liepos pabaigoje Vilniaus apygardos teismas terminuotą laisvės atėmimo bausmę skyrė ir už dviejų žmonių nužudymą iki gyvos galvos nuteistam Arūnui Vaideliui. Jis į laisvę turėtų išeiti po aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mirties bausmė NIEKADA negali būt pakeista terminuota laisvės atėmimo bausme, tai iš esmės skirtingos sąvokos! Aišku, visuomet galima sakyt kad nežmoniška žmogų uždarytą laikyt be teisės išeit, BET - ne be reikalo sakoma kad mirties bausmė IR teisingesnė, ir humaniškesnė bausmė, o ir jos įtaigos galia DIDELĖ: "Mirties bausmės ir didžiausias nusikaltėlis bijo kuris šiaip nieko nebijo" (čia ne vieta apie bepročius kalbėt, jie išvis beprasmiški).

reikia

reikia portretas
pirmiausia isleisti istatyma kad uz zmogzudyste joks teisejas nesivaliautu ir uz klaidinga sprendima ji pati sodinti juk metai bandito neisaukles o padarys visuomenei pavoingesniu gal to ir siekia socmafijos statytiniai /teisejai/ dar dirbantys pagal sena magnolijos metoda griaunanti visuomenes morale tai parodo garliavos ivykiai ir jurbarko /itakingo/ bandito sunelio veikla kur figuruoja socdarbomafija .....

Anonimas

Anonimas portretas
Po trisdesimt dvieju metu isejes i laisve,kaip vadinsis sis pilietis,ir kas prisiims atsakomybe uz jo tolimesnius veiksmus.Butu atlikta tas kas priklauso,nebutu problemos ir dabar ir ateityje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių