Pradėta byla prieš žmoną automobilyje nušovusį vyrą: sprendimo vilnietis laukia laisvėje

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį uždaruose posėdžiuose pradėjo nagrinėti vilniečio Sauliaus Urbono, kaltinamo automobilyje nušovus savo sutuoktinę, bylą.

57 metų vyras teismui prisistatė esąs likviduojamos įmonės direktorius, taip pat nurodė dirbantis Vilniaus gyvūnų globos namuose.

Vyras nuosprendžio laukia laisvėje, jis kurį laiką buvo suimtas, vėliau jam buvo skirtos kitos kardomosios priemonės – 15 tūkst. eurų užstatas bei intensyvi priežiūra.

Kaltinamojo advokatas Augustinas Vaičiūnas teismo paprašė surengti uždarą teismo posėdį, siekiant nepaviešint žinių apie privatų asmenų gyvenimą.

„Turime šeimos bylą, joje labai plačiai ir smulkiai nagrinėtas visų su byla susijusių asmenų gyvenimas, santykiai“, – sakė advokatas.

Advokato prašymui pritarė pats kaltinamasis, prokuroras Antanas Gubista.

Pirmajame posėdyje teismas planavo liudytojų apklausas, tačiau du liudytojai pranešė, kad neatvyks.

Į teismo posėdį pirmadienį buvo pakviesta liudyti klaipėdietė Lina Karalienė. Laukdama, kada bus pakviesta liudyti, moteris BNS pasakojo, kad Tanitai Urbonienei buvo išnuomojusi butą Vilniaus miesto centre.

„Pasiskambino, išnuomojau, mes pasirašėm sutartį dėl nuomos, ji pagyveno gal mėnesį“, – BNS sakė liudytoja. Apie nuomininkė nužudymą L. Karalienė pirmiausia sužinojo iš žiniasklaidos – portaluose pamatė įvykdyto nusikaltimo nuotraukas, automobilį, kuriuo naudojosi T. Urbonienė, vėliau moters vaikai atvyko į nuomojamą butą pasiimti nužudytos mamos daiktų.

Nužudytoji T. Urbonienė turėjo tris vaikus, tik viena dukra byloje buvo pripažinta nukentėjusiąja, gavęs bylą teismas savo iniciatyva bendravo su kitais moters vaikais. Mamos netekę vaikai teisme pirmadienį nepasirodė.

S. Urbonas kaltinamas ne tik nužudęs žmoną bei neteisėtai disponavęs šaudmenimis.

Tragedija Vilniaus Naugarduko ir Švitrigailos gatvių sankryžoje įvyko praėjusių metų rugpjūčio 16-osios popietę.

Pagalbos telefono numeriu 112 paskambinęs vyras teigė, kad automobilyje nušovė savo žmoną ir nori atiduoti ginklą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vyras mirtinus šūvius į žmoną iššovė iš teisėtai laikomo šaunamojo ginklo. Įtariama, kad konfliktas tarp sutuoktinių kilo dėl šeiminių nesutarimų.

Kaip pranešė prokuratūra, atlikdami kratą kaltinamojo gyvenamojoje vietoje, policijos pareigūnai rado kelis medžioklinius šovinius, kuriuos vyras laikė neturėdamas tam leidimo.

Per ikiteisminį tyrimą buvo atliekamos įvairios ekspertizės, vertinamos specialistų išvados, liudytojų parodymai.

Anksčiau neteistas kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių