Policija imasi pažeidimų per mitingus: vienas jų – dėl viešai iškeikto M. Maldeikio

  • Teksto dydis:

Policija pranešė po mitingų prie Seimo ir Vyriausybės pradėjusi dar dvi teisenas dėl galimo Susirinkimų įstatymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Kaip trečiadienį pranešė Policijos departamentas, įvertinus situaciją, kai antradienį su mitinguotojais atėjęs pasikalbėti Seimo narys Matas Maldeikis buvo įžeidinėjamas, viešai keikiamas necenzūriniais žodžiais, policija pradėjo administracinę teiseną dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo.

Toks pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Dar viena teisena pradėta dėl galimo Susirinkimų įstatymo pažeidimo, kadangi dalyviai, neturėdami leidimo, prie Vyriausybės susibūrė į vieną, didesnę nei 15 asmenų grupę, dalyvavo bendroje eisenoje ir tuo pažeidė nustatytus reikalavimus. Už tai gresia bauda nuo 140 iki 600 eurų.

Administracinė teisena dėl galimų Susirinkimų įstatymo pažeidimų prie Seimo buvo pradėta ir antradienio vakarą.

Policijos departamentas anksčiau trečiadienį pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo ir vėliavos išniekinimo.

Policijos duomenimis, į mitingą prie Vyriausybės atėjęs asmuo atsinešė Lietuvos valstybės vėliavą, ant kurios buvo užrašytas užrašas, galimai kurstantis neapykantą.

Asmuo buvo sulaikytas, pristatytas į policiją, apklaustas, atliekami kiti būtini procesiniai veiksmai.

Nuo antradienio protesto akcijas prie Seimo, Vyriausybės rengia „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ organizatoriai. Jie protestuoja prieš valdančiųjų vykdomą šeimos, sveikatos politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAISVĖ

LAISVĖ portretas
MAMITE TETUKAS DUODA VARDĄ MATUKAS, PETRIUKAS IR TT. TAUTA DUDA VARDĄ UŽ NUOPELNUS... OŽYS, GAIDYS, KUBILAS AR SUSMIRDUSI SILKĖ.... NEŠIOK IŠDIDŽEI gavai ko vertas....

tokia tiesa

tokia tiesa portretas
mafijozinis seimas apnaglejas tik sakojasi su savo persidavuse teisesauga ,tauta jius i siukslina nunes ,greiciau prezidentas seima paleistu iskripusi .Blogai Prezidentas bojo valiti teisesauga

niekas

niekas portretas
pagal TV info nepuolė, bet prašė išeiti, nes atėjusio teiginiai, kad Europoje tai jau senai vyksta, bet kuriam blaiviai mąstančiam sukeltų pasipiktinimą , kadangi Europoje ne viskas tobula ir Lietuvoje tai diegti "nešant saulę' tikrai yra kenksminga. jei būtų išėjęs laikų tai būtų nieko neišgirdę, labai panašu į eilinę provokatoriaus provokaciją, bet kaltė krenta ant provokatoriaus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių