Mokslo metų pradžią aptemdė grasinančių laiškų atakos mokyklose: paaiškino, kokie tai grasinimai

Naujų mokslo metų pradžią aptemdė grasinančių laiškų atakos mokyklose. Policija registravo 29 pranešimus apie gaunamus rusų kalba parašytus elektroninius laiškus, kuriuose grasinama susprogdinti mokymo įstaigas. Visos jos – Vilniuje.

Policija įspėja gavus laišką su tokiu grasinimu nepanikuoti, nebėgti iš mokyklos, vykdyti teisėsaugos rekomendacijas.

Apie susidariusią situaciją plačiau pakomentavo policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

– Paskutiniais duomenimis, kiek ugdymo įstaigų gavo grasinančius pranešimus? 

– Pranešimai pradėjo plūsti nuo 5.30 val. ryto. Iki pirmadienio vidurdienio esame gavę 29 pranešimus iš įvairių sostinės mokymo įstaigų. Mokyklų administracijos puikiai reagavo, turbūt jau yra tam tikras įprotis nuo praėjusių metų atakos. Buvo patikrintos patalpos, nieko įtartino nerasta, dėl to veikla nebuvo nutraukta.

– Kokie tai grasinimai? 

– Grasinimas buvo pakankamai paprastas, surašytas rusų kalba, kad jūsų mokykla šiandien sprogs, kad jūsų mokykloje padėti sprogmenys. Be kažkokio konkretaus laiko, be aplinkybių. Tiesiog labai paprasta trumpa žinutė iš „gmail.com“ elektroninio pašto adreso. Keli šimtai mokyklų turėjo gauti tokį laišką. Gal ne visos mokyklos dar pasitikrino savo elektroninio pašto dėžutes. Raginame pasitikrinti, atlikti rekomendacijas, kurias policija yra išplatinusi ir toliau ramiai tęsti veiklą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokios tos rekomendacijos? 

–Jeigu mokykla nieko neranda savo teritorijoje, tai tikrai niekam nereikia skambinti. Jeigu kyla kažkokių klausimų, galima pasiskambinti policijos informacijos telefonu ir ten atsakys į iškilusius klausimus. Bet jeigu mokyklos administracija randa kažkokių įtartinų arba neaiškių daiktų, tuomet reiktų skambinti 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių