Migrantus lytiškai išnaudojusio psichologo portretas: vilkėjo karinę uniformą, žadėjo legalų statusą

Vilniaus teisme – sprendimas rezonansinėje byloje. Seksualinio pobūdžio kaltinimų sulaukė psichologas Tomas Kelpša. Nukentėjusieji – keturi jauni migrantai. Psichologas juos seksualiai išnaudojo dirbdamas Užsieniečių registracijos centre. Teismas nesuabejojo vyro kalte – T. Kelpšą siunčia už grotų. 

„T. Kelpša pripažintas kaltu, panaudojus psichinę prievartą prieš migrantus, grasinant, kad nebus suteiktas prieglobstis, nagrinėjant jų prieglobsčio prašymus, privertė lytiškai santykiauti prieš žmonių valią“, – pranešė teisėja Augustė Juozapavičienė. 

„Tai nepateisinama. Jokia nelegali migracija neturi baigtis prievartavimais uždarose stovyklose“, – kalbėjo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.

Bylos duomenimis, nuo 2021 m. gruodžio mėnesio, Užsieniečių registracijos centre Medininkuose psichologas kelis kartus privertė migrantą tenkinti jo lytinę aistrą. 

„Jis apsirengdavo karinę uniformą, sakydavo, kad gali suteikti legalius statusus, ir jeigu bus vykdomi jo iškrypę pageidavimai, migrantai galėjo tikėtis teigiamų sprendimų Migracijos departamente. Kiek žinoma yra keturi jauni, 20-iues metų vyrai, atvykę iš Irako“, – pasakojo K. Mišinienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

T. Kelpša neigė naudojęs psichinę prievartą, tačiau įrodymų jo kaltei pagrįsti užteko.

„Galutinė subendrinta bausmė – reali laisvės atėmimo bausmė vieneriems metams ir šešiems mėnesiams netaikant atidėjimo“, – teigė teisėja.

Už pornografijos įgijimą ir platinimą skirta 5 tūkst. eurų bauda. Teks sumokėti ir nukentėjusiems, o ir psichologines konsultacijas kurį laiką teks pamiršti.  

„Jam uždrausta dirbi psichologu keturis metus. Taip pat kiekvienam, kuris nukentėjo reikės atlyginti po 10 tūkst. eurų“, – sakė A. Juozapavičienė. 

Byla nagrinėta neviešuose posėdžiuose. Pats T. Kelpša išklausyti nuosprendžio neatvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
gal pasiųsti lgbt narius saugoti pasienio?

,siaubas kiek subininiu pridygo

,siaubas kiek subininiu pridygo  portretas
Baisiausia ,kad ji dar ir i Seima norejo su partiniais papulti ,kiek tokiu valdžioje sėdi ? Siaubas kur mes važiuojam ? Kunigai pi...stai ,psichologai p...stai

Aušra Širvinskienė

Aušra Širvinskienė  portretas
O kad man taip
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių